Gündem Andre Rieu’den yine ‘klasik’ numaralar!

Andre Rieu’den yine ‘klasik’ numaralar!

01.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da birbiri ardına iki konser veren Hollandalı kemancı Andre Rieu; kasap havasından ‘Besame Mucho’ya, ‘You’ll Never Walk Alone’dan ‘Katibim’e kadar geniş bir repertuvar sergiledi.

Andre Rieu’den yine ‘klasik’ numaralar

Geçen yıl ilk kez İstanbul’da konser veren Hollandalı kemancı, orkestra şefi ve genel anlamda şovmen Andre Rieu, bu ziyaretinden memnun kalmış olacak ki, bu yıl iki gece arayla iki konser vermek için İstanbul’a geri döndü.

İlki 27 Kasım akşamı Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen konserin ardından önceki akşam Ataşehir Ülker Sports Arena, dünyanın canlı performanslardan en büyük gelir elde eden müzisyenlerinden birini, kendi kurduğu Johann Strauss Orkestrası ile birlikte ağırladı. 15 dakikalık arasıyla birlikte neredeyse 3 saat süren konserde, çoğunluğunu orta yaş ve üstü kadınların oluşturduğu bir kitleye çalan Rieu ve orkestrası, Ukrayna halk müziğinden Meksika pop şarkısı ‘Besame Mucho’ya, ‘Zorba’ filminin ünlü sirtaki müziğinden ‘Yine Bir Gülnihal’e son derece geniş bir repertuvardan şarkı ve eserler seslendirdi.

Gecenin müzikal anlamda en parlak anı, 1945 tarihli ‘Carousel’ müzikalinde yer alan, ancak daha sonra Gerry and the Pacemakers versiyonu Liverpool taraftarlarının tribün tezahüratına dönüşen ve bu şekilde tanınan ‘You’ll Never Walk Alone’du.

Haberin Devamı

Yöresel ezgiler

2013’teki ilk konserinde ‘Hatırla Sevgili’, ‘Katibim’ ve ‘Yıldızların Altında’ ile Türkiyeli seyirciye jest yapan Rieu, bu kez bu alanda repertuvarını epey geniş tutmuştu. Seyirciler önce sirtaki müziğinin ilk notalarıyla ayaklandı, konserin sonlarına doğru, yaklaşık 45 dakika süren bis bölümünde çalan kasap havasıyla ise tüm salon halaya kalktı. Sözün kısası Andre Rieu ve orkestrası, İstanbul’da valsten ziyade yöresel ezgilere yer verdi diyebiliriz. Rieu tüm seyirciyi bir koro halinde yönetmeye çalışarak ve bir seyirciyi boğa maskotuna kovalatmak gibi irili ufaklı şovlarla, işinin ehli bir ‘entertainer’ olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Midyat’a geç kalma cezası!
Binlerce kişinin akın ettiği konserinde Türkçe şarkılara da yer veren Rieu, seyircinden tam not aldı. Hiçbir gecikme yaşamadan tam akşam 21.00’da sahneye çıkan ünlü müzik adamı, konsere geç kalanları da barkovizyona yansıttırarak adeta ceza verdi. Bu cezayı alanlardan biri de oyuncu Sermiyan Midyat oldu.
Konsere geç kaldığı için önce kapıda yaklaşık 10 dakika bekletilen Midyat’ın yanında sevgilisi de vardı. İkili içeride ise barkovizyona yansıtılmak gibi bir sürprizle karşılaştı. Sosyetik güzel Lara Türker de konseri izlemeye gelenler arasındaydı. Yeni sevgilisiyle gelen Türker, basın mensuplarını görünce uzaklaşmaya başladı. Kalabalıkta basından kaçayım derken birbirinden ayrılan ikili uzun süre bir araya gelemedi. (EMRAH AKÇAAY)