Gündem Anıtkabir içerisinde çocuk parkına tepki

Anıtkabir içerisinde çocuk parkına tepki

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anıtkabir bahçesinde özel bir şirkete ait olan kafeteryanın yanına çocuk oyun parkı yapılması tepki çekti.

Anıtkabir içerisinde çocuk parkına tepki

Sosyal medya kullanıcıları yapılanları, “Atatürk’e saygısızlık” olarak nitelendirirken #AnıtkabirdeParkİstemiyoruz etiketi twitter’da gündeme ilk sıradan girdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan da “Anıtkabir’e büyük saygısızlık yapılmıştır. Saygı mekanından çocuklar saygı durmak için olmalıdır. Anıtkabir, plastik kaydırak alanı değildir” dedi. Çocuk oyun alanının bir an önce kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi, Koruma Kurulu ve Anıtkabir Komutanlığı’na yazı yazdıklarını bildiren Candan, mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

‘Geçmişimize gasptır’

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, Milliyet’e yaptığı açıklamada Anıtkabir Anıt Komutanı ile görüşmesini anlatırken, oyun parkının kurulmasıyla ilgili kurul kararının kendilerine gösterilmediğini söyledi. Nazlıaka, “Biz kurul kararını görmek istedik çünkü orası birinci derece tarihi yer olduğu için oraya dikilecek olan bir çiçek için bile bir kurul kararı gerekiyor. Kararı bize gösteremediler” dedi. Atatürk ve Anıtkabir’in reklama alet edilemeyeceğini belirten Nazlıaka, “Orası her şeyden önce bizim tarihimize, geçmişimize bir gasptır. Yasal başvuruları yaptık, aynı zamanda sürecin takipçisi olacağız ve o park oradan kalkacak” ifadelerini kullandı.

‘Fıskiye de yapsaydınız’

Parka tepki gösterenlerden biri de Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu oldu. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Feyzioğlu, “Bir de plastik kamelya ve fıskiye yapsaydınız! Orası Anıtkabir! Mimarlık şaheseri. Bu çirkinlik kalkacak!” ifadelerine yer verdi.