Gündem Ankapark’ın ABB’ye devri onaylandı

Ankapark’ın ABB’ye devri onaylandı

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İki yılı aşkın süredir devam eden Ankapark davası sonuçlandı, Park’ın mal sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) devredilmesine karar verildi.

Ankapark’ın ABB’ye devri onaylandı

SEZER ÖNSAL Ankara - 2013’te gündeme gelen ve 2019’daki açılışından aylar sonra, işletmecisi tarafından “hiçbir suretle çalıştırılamayacağı” belgelenen Ankapark’a yönelik, ABB tarafından tahliye ve belediyeye devri için açılan davanın karar duruşması dün Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, AOÇ arazisi içindeki Ankapark’ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin kaldırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Sonucu sosyal medya hesabından duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Parkın tahliyesine ve belediyemize devrine karar verildi. Kurban Bayramı’nın hemen ardından gerekli tespitleri yaparak parkın geleceğine Ankaralılar ile birlikte karar vereceğiz” ifadelerini kullandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Karakuş Candan da Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, bölgenin AOÇ arazisi olduğunu hatırlatarak, “Ankapark’ın, Atatürk’ün vasiyetine ve şartlı bağışına uygun hale getirilmesi gerekiyor, yani tasviye edilmesi gerekiyor” diye konuştu.