Gündem Ankara’da IŞİD’in ‘Tatlıbal Grubu’na baskın: 11 gözaltı

Ankara’da IŞİD’in ‘Tatlıbal Grubu’na baskın: 11 gözaltı

26.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkentte düzenlenen operasyonda, örgüt içinde ‘Tatlıbal Grubu’ olarak bilinen gruptan 11 kişi gözaltına alındı. Adana’da da, IŞİD’e katılmak üzere çeşitli ülkelerden turist gibi gelen 4 kişi otelde yakalandı

Ankara’da IŞİD’in ‘Tatlıbal  Grubu’na baskın: 11 gözaltı

Ankara’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah erken saatlerde uzun süredir teknik ve fiziki takip yaptığı ve örgüt içinde “Tatlıbal grubu” olarak bilinen ekibe yönelik operasyon düzenledi. Ulus Uzunyol Sokak’ta Özel Harekât ekiplerinin de desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Eleman buluyorlar

Alınan bilgiye göre, Tatlıbal grubunun, IŞİD içinde “tekfir” grubu olarak bilindiği, silahlı çatışma bölgelerine eleman temin amacıyla faalliyette bulundukları bildirildi. Örgütün liderliğini Bayram Tatlıbal’ın yaptığı öğrenilirken, Mehdi, Ali, Sürkan, Adil ve Yunus Tatlıbal’ın da örgüt üyesi olduğu ve örgüte eleman temin ettikleri kaydedildi.

Suriye’deki silahlı çatışma bölgeleriyle irtibatları tespit edilen örgütün TEM şubesi ekipleri tarafından 2014’ten bu yana takip edildikleri, örgüt üyelerinin son süreçte toplu göç kararı alıp Suriye’ye gittikleri anlaşıldı.

Operasyonda Mehdi ve Ali Tatlıbal’ın da 11 kişi ile birlikte gözaltına alındığı, lider Bayram Tatlıbal ile diğerlerinin ise firarda oldukları anlaşıldı. Yurt genelinde IŞİD’e yönelik yapılan operasyonlarda birçok kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

- Adana’dan aldığı yabancı uyruklu beş kişiyi Gaziantep’e götürmek üzere yola çıkan bir ticari taksi sürücüsü, müşterilerin durumundan şüphelenince araçta bulunan yardım butonuna bastı. Osmaniye yakınlarında aracı durduran polis takside bulunan 2 Doğu Türkistan, 1 Tacikistan, 1 Özbekistan ve 1 Cezayir asıllı beş kişiyi gözaltına alındı.


11 kişi tutuklandı

- Gaziantep’te, gözaltına alınan 10’u yabancı uyruklu 11 kişi tutuklandı.

- Genelkurmay Başkanlığı da Kilis’te 24 Ocak’ta Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve IŞİD üyesi olduğu değerlendirilen iki kişinin, yanlarında iki çocukla birlikte yakalandığını açıkladı.

Adana’da 4 kişi yakalandı
- Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri biri Suudi Arabistan, üçü Endonezyalı dört kişinin IŞİD’e katılmak için Adana’ya geldiğini belirledi. Yabancı uyrukluların dikkat çekmemek için kendilerine turist izlenimi vererek lüks bir otele yerleştiğini saptayan polis, otele baskın düzenleyerek dört kişiyi gözaltına aldı.