Gündem Ankara'da bugün hava nasıl, kar yağacak mı? 9 Ocak Ankara hava durumu

Ankara'da bugün hava nasıl, kar yağacak mı? 9 Ocak Ankara hava durumu

08.01.2019 - 23:51 | Son Güncellenme:

9 Ocak Çarşamba Ankara hava durumu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bir süredir kar yağışının hakim olduğu Ankara'nın 9 Ocak hava durumununu açıkladı. Peki bugün Ankara'da hava nasıl olacak ve kar yağacak mı?

Ankarada bugün hava nasıl, kar yağacak mı 9 Ocak Ankara hava durumu

Ankara'da bugün hava nasıl olacak? 5.5 milyon Ankaralı vatandaşımızın yakından ilgilendiren 9 Ocak Ankara hava durumunu sizler için derledik. İşte 9 Ocak Çarşamba günü Ankara hava durumu...

9 OCAK ANKARA HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kırıkkale ve Ankara'nın güney ilçelerinin, sabah saatlerine kadar Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Bölge genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR

Bölge genelinde sabah saatlerine kadar kuzey ve batılı, sabah saatlerinden itibaren güneyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esmesi beklenmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Buzlanma, Don Olayı, Ulaşımda Aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.