Gündem Ankara'da çökme şoku!

Ankara'da çökme şoku!

06.06.2014 - 13:20 | Son Güncellenme:

Başkent'teki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Batıkent İlkyerleşim Mahallesindeki 1237 sokakta çökme meydana geldi.

Ankarada çökme şoku

Başkent'te aniden bastıran kuvvetli yağış, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sağnak yağış sonrası dün kentte metro istasyonları, bazı cadde ve köprü altlarında sel baskınlarının yaşanmasının ardından bugün de Batıkent'te bir sokakta çökme meydana geldi. Çökmenin logar kapağının suyu çekememesi nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara'da devam eden yağışların yarın öğlen saatlerinde kuvvetleneceğini bildirirken; ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar konusunda vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı

METROYU SU BASMIŞTI

Başkent'te dün öğle sonrası doğru şiddetini artıran yağışlar, Ankaralı vatandaşlara zor anlar yaşatmıştı. Yağışın ardından araçlar sular altında kalırken, Ankara Metrosu'nda vatandaşlar şemsiye açmak zorunda kalmıştı. Kentte metro istasyonlarına su basarken, bazı cadde ve köprü altlarında da sel baskınları yaşanmıştı. Ankara'daki sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, önceki gün oluşan ilginç görüntüler bugün de devam etti.

ÇÖKMEYE GEÇİCİ ÇÖZÜM

Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'ndeki 1237. sokakta çökme meydana geldi. Yenimahalle Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, çökmenin meydana geldiği sokağın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi'nin kesiştiği alan olduğu ifade edildi. Yolun daha önceki asfaltının ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ancak çökmenin asfaltla bir ilgisi olmadığını belirten yetkililer, logar kapağının suyu çekememesi nedeniyle çökmenin meydana geldiğini belirtti. Bölgede ASKİ'nin çalışma yaptığını aktaran yetkililer, sürücülerin ve vatandaşların zarar görmemesi için geçici bir çözümle dolgu yapılarak çöküntünün kapatıldığını, yağışların devam etmesi nedeniyle de asfaltın yenilenemediği kaydedildi.

Haberin Devamı

METEROLOJİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, başkente devam eden yağışlar çarşamba gününe kadar sürecek. Yarın da sabah saatlerinde hafifleyen yağmur, öğleden sonra kuvvetli bir şekilde devam edecek. Pazar ve pazartesi günleri ise kısa süreli ve kuvvetli yağış geçişleri Ankara'da etkili olurken, yağışlar çarşamba gününe kadar sürecek. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşları ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.