Gündem Anne ve oğulun ölüm anı güvenlik kamerasında

Anne ve oğulun ölüm anı güvenlik kamerasında

13.07.2010 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

Anne ve oğulun ölüm anı güvenlik kamerasında

İZMİR Kemalpaşa'da, yemek şirketi sahibi 22 yaşındaki Eren Odabaş ile annesi 39 yaşındaki Sara Odabaş'ı öldürmekten suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bülent Turan, onları nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını öne sürdü. Çifte cinayetin işlendiği dakikaların güvenlik kamerasınca saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Cinayet 19 Nisan 2010 tarihinde İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde meydana geldi. ‘Anfora’ adlı yemek fabrikasının sahibi Eren Odabaş ile yönetim kurulundaki annesi Sara Odabaş, işyerindeki odalarında, çalışanların gözleri önünde, 36 yaşındaki Bülent Turan tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan sonra kaçan Bülent Turan kısa sürede yakalandı. Turan, polisteki sorgusunda yemek fabrikasına ortak olduğunu, Odabaş Ailesi'nin başka bir şirket kurup, kendisini zarara uğrattıklarını öne sürdü. Turan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

‘Kasten iki kişiyi öldürmek’ suçundan, iki kez ömürboyu hapis cezası istemiyle geçen hafta ilk kez 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargıç önüne çıkan Bülent Turan ile yüzde 50 ortak olduğu Külahçıoğlu Yemek Şirketi'yle girdikleri Ege Üniversitesi ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla 2009 yılı Ocak ayında tutuklanarak 9 ay cezaevinde yattıktan sonra beraat ettiklerini belirterek, “Cezaevinde tutuklu olduğum süre içinde ortağımın oğlu Eren, imzamı taklit ederek, fabrikadaki hisselerimi almış. Daha sonra da yemek şirketinin adını Anfora olarak değiştirmiş. Bülent ile konuştum, paramı vereceğini söyledi. Olay günü, parayı almaya gittim. Oğlu Eren beni dış kapıda karşıladı. Eren elini beline doğru götürdü. Daha önceki konuşmalarımızda ‘seni öldürtürüm' dedikleri aklıma geldi. O andan sonra sadece silah seslerinin uğultusunu hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Beyaz gömlekli ve gıda mühendisi olduğunu öğrendiğim bayan karşımda ‘Beni vurmayın’ dediğinde kendime geldim” dedi.

Haberin Devamı

Yemek şirketinde çalışan gıda mühendisi Esin Bahar, tanık olarak ifade verdi. Bahar, “Sanığı içeri girerken gördüm. Odama dooğru giderken silah sesleri duydum. Daha sonra sanıkla karşı karşıya geldik. Beni vurmamasını söyledim. Hızla uzaklaşıp dışarı çıktı. Ben de polise haber verdim” dedi. Duruşma ertelendi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Bu arada cinayetin işlendiği anın güvenlik kamerası görüntüleri de polis tarafından mahkemeye gönderildi. Güvenlik kamerası görüntüsünde, sanık Bülent Turan yemek fabrikasının ofis bölümünün koridorunda Eren Odabaş ile bir süre konuştuktan sonra tabancasını belinden çıkarıp ateş etmeye başlıyor. 3 kişinin bulunduğu cam bölmeli ofise kaçan Eren Odabaş'a düştüğü yerde kurşun yağdıran Bülent Turan diğer kişilere ise dokunmuyor. Dehşet anını yaşayan iki çalışan masanın altına, diğeri de dışarıya çıkıyor. Sanık Turan, aynı anda bitişik bölümde bulunan Eren Odabaş'ın annesi Sara Odabaş'ı görüyor ve onu da vurduktan sonra yeniden dönüp, kalan kurşunları da Eren Odabaş'a sıkıyor. Soğukkanlılığı dikkat çeken Turan daha sonra masanın altından elleri havada çıkan ve dehşetin tanığı gıda mühendisi Esin Bahar'a birşeyler söyledikten sonra fabrikayı terkediyor.