Gündem Anneler günü ne zamana denk geliyor

Anneler günü ne zamana denk geliyor

28.04.2018 - 13:48 | Son Güncellenme:

Anneler Günü, en değerli varlıklarımızdan annelerimizi sevindirip mutlu ettiğimiz çok özel bir gün. Peki Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü hangi güne denk geliyor?

Anneler günü ne zamana denk geliyor

Anneler Günü, her yıl Mayıs ayı yaklaştığında büyük heyecana sebep oluyor. Bizleri karnında taşın ve büyüten bu güzel insanları Anneler Günü olsun olmasın sevindirmeliyiz aslında. Fakat Anneler Günü alışılagelmiş olduğundan dolayı es geçmek istemiyor kimse. Anneler Günü yaklaştıkça televizyon reklamları, internet reklamları, sokaklarda reklam panoları, alışveriş merkezlerindeki mağazalar, pazar esnafı dâhil herkes bu anlamlı günü duyurmak için elinden geleni yapıyor.

Haberin Devamı

Anneler Günü ne zaman?

Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününde kutlanmaktadır. Anneler Günü resmi tatil değildir, ancak tüm anneleri onurlandırmak için özel bir gün olarak kutlanıyor. 2018 yılında Anneler Günü 13 Mayıs’a denk gelmekte. 2019 yılında 12 Mayıs, 2020 yılında ise 10 Mayıs’ta kutlanacak.

Kimlerin Anneler Günü kutlanır?

Kimlerin Anneler Günü kutlanabileceği hakkında bir kural veya kısıt yoktur. Kendi anneniz olsun veya olmasın, anne adayı olan eşinizin, çocuklarınızın annesi olan eşinizin, çocukları uzakta olan bir annenin, anneannenin, babaannenin hatta dışarıda gördüğünüz herhangi bir kadının Anneler Gününü kutlamak, insanların yüzünü gülümsetmekte fayda var.

Tarihte Anneler Günü

Haberin Devamı

Anneleri onurlandırmak için bir gün ayırma geleneğinin kökleri çok eskilere dayansa da, Anneler Gününe olan ilgimiz, her yıl düzenlenen ulusal bir kutlama fikrini düşünen, kendini adamış bir kadın Anna M. Jarvis'in çabalarıyla 1907 yılında Philadelphia’da başlamıştır. Kamuoyu ve basın, Anna M. Jarvis'in fikrini hızlı bir şekilde benimsedi ve köyler, kasabalar, şehirler ve devletler çok geçmeden resmi olmayan Anneler Gününü kutlamaya başladı. Amerika Birleşik Devletleri’nin 28. Başkanı Woodrow Wilson, 8 Mayıs 1914’te Mayıs ayının ikinci Pazar gününü Anneler Günü olarak belirleyen bildiriyi imzaladı. Bu fikir birkaç yıl içinde, dünya çapında bir öneme sahip oldu.

Anneler Günü’nde annenize kocaman sarılın

Anneler Günü olsun olmasın kocaman bir sarılma onları çok mutlu edecektir. Bu özel günde ona hediye alamasanız da sarılmanız, annenizi sevdiğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Eğer yanına gidemeyecek kadar mesafe varsa aranızda bir telefon açmanız annenizi çok mutlu edecektir. Özel bir gün olsun veya olmasın sevdiklerinize çok geç olmadan onları sevdiğinizi hissettirin.