Gündem Anneme selam söyleyin!

Anneme selam söyleyin!

03.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Harap olan sağ gözünün görme yeteğinin 15-20 günde netleşeceği belirtilen Didem Tuncay’da dalak yırtılmasına bağlı karın içi kanama tespit edildi. Cerrahi müdahale ile Tuncay’ın dalağı alındı. Hızla iyileşen gazetecinin morali çok iyi

Anneme selam söyleyin

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’ne düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan gazeteci Didem Tuncay’ın sağlık durumu iyiye gidiyor. Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Tuncay üç operasyon geçirdi. İç kanama şüphesine karşı cerrahi müdahaleyle bağırsak ve midesinde hasar olup olmadığına bakıldı. Şarapnelin parçaladığı belirlenen dalağı alınırken “genel durumunun iyi” olması dolayısıyla sağ gözüne de operasyon yapıldı.
Didem’e isabet eden şarapnel dolayısıyla gözündeki tahribatı gidermeye çalışan doktorlar, görme yeteneğinin 15-20 gün içinde netleşeceğini açıkladı. Patlamanın ardından hastanedeki ilk saatlerde sağ gözünün görme yeteneğini tamamıyla kaybettiği düşünülen Tuncay için operasyonun ardından umut ışığı doğdu.

‘Ben iyiyim annem’
Göz operasyonun iyi geçtiği ve az da olsa görme kaybıyla sağ gözünü kullanabileceği açıklandı. Tuncay’ın görme oranının artırılması için ikinci kez operasyon geçirebileceği belirtildi.
Operasyonların ardından kendine gelen Tuncay, önce annesi Meral Tuncay’ı görmek istedi. Annesini ilk kez yoğun bakım bölümünün camından gören Tuncay, “İyiyim annem” diyebildi. Anne Meral Tuncay ile baba İsmail Tuncay, ilk kez dün sabah kızlarını yakından görebildi.
Anne ve babasına iyi olduğunu söyleyen Tuncay, çok iyi konuşamazken, ağrıyan yerlerini elleriyle gösterdi. Tuncay, yoğun bakımda kendisi ile ilgilenen doktorlara, “Anneme, dışarıda beni bekleyen arkadaşlarıma selam söyleyin” dedi. Tuncay, kulağında da şiddetli patlama nedeniyle duyma kaybı olduğu, ancak kısa zaman içinde duyma kaybının ortadan kalkacağı belirtildi.

‘Yürüyebilecek miyim?’
Tuncay’ın yürüyüp yürüyemeyeceğine ilişkin doktorlara soru sorduğu öğrenilirken, travmanın etkisini azaltmak amacıyla psikolojik tedavi görebileceği kaydedildi. Emniyet yetkilileri, ifadesini almak istedi, ancak hastanenin uzman doktor ekibi olay anını hatırlatmanın uygun olmadığını, pazartesiden sonra yoğun bakımdan çıkacağını, ifadesinin ancak pazartesiden sonra alınabileceğini söyledi. Tuncay’ın çantası ve telefonuna emniyetin olay yeri inceleme birimi tarafından inceleme amacıyla el konulduğu da öğrenildi.
Prof. Dr. Nurullah Zengin, “Tıbbi olarak akut batın dediğimiz karın cerrahi durumun ortaya çıkması üzerine akşam hastamıı ameliyata aldık. Ameliyatta dalak yırtılmasına bağlı karın içi kanama tespit edildi. Cerrahi müdahale ile dalak çıkartıldı. Yüzün sağ tarafında meydana gelen travma nedeniyle sağ gözde de yaralanma mevcuttu.
Batın içi cerrahi müdahaleyi takiben göz bölüm ünden arkadaşlar sağ göze müdahalede bulundu. Özellikle şarapnel parçalarına bağlı meydana gelen sağ göz için müdahale yapıldı. Daha sonra plastik cerrahi ekiplerimiz vücdun diğer bölgelerinde gelişen yaralanmalara yönelik müdahale yapıldı. Göz bölümü doktorlarının görüşü, önümüzdeki dönemde yeni cerrahi müdahalelerin gerektiği yönünde.
Bu konudaki bilgi, müdahaleler sonrası yani 1 hafta 10 gün sonra ortaya çıkar. Gelecekte yapılacak müdahalelerle sağ gözün durumu netleşecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan aradı
İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamanın ardından önceki akşam iki kez hastaneye gelerek doktorlardan bilgi aldı. Güler, Tuncay’ın sağlık durumunu ve aileyle ilgili bilgileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a telefon aracılığıyla aktardı. Güler, Başbakan’ın “geçmiş olsun” dileğini aileye iletti. Ziyarete gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “geçmiş olsun” dileğini Tuncay ailesine iletti. Kılıçdaroğlu da aileyi telefonla arayarak “acil şifa” dileğinde bulundu. CHP Milletvekili İlhan Cihaner de Tuncay’ı ziyarete geldi.