Gündem Annesini ve ağabeyini öldüren sanığa iki ağırlaştırılmış müebbet! Ellerinizden öperim

Annesini ve ağabeyini öldüren sanığa iki ağırlaştırılmış müebbet! Ellerinizden öperim

09.06.2022 - 10:10 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bir yemek programında birinci olan annesi Şükran Biroğlu ile ağabeyi Mesut Biroğlu’nu ellerini koli bandıyla bantladıktan sonra bıçaklayarak öldüren Uğur Biroğlu iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Biroğlu son sözleri ise şaşkınlık yarattı.

Annesini ve ağabeyini öldüren sanığa iki ağırlaştırılmış müebbet Ellerinizden öperim

İstanbul Eyüpsultan’da 25 Ocak günü 70 yaşındaki annesi Şükran Biroğlu ve 50 yaşındaki Ağabeyi Mesut Biroğlu ile tartışan Uğur Biroğlu iddiaya göre annesi ve ağabeyinin ellerini koli bandıyla bantladı. Sonrasında ise annesi ve ağabeyini bıçaklayarak öldüren Biroğlu cesetlerin başında bir süre bekledikten sonra polise giderek teslim oldu.

Haberin Devamı

Tutuklanan Biroğlu hakkında, “canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” suçundan dava açıldı. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamaya Uğur Biroğlu SEGBİS ile katıldı. Duruşmada Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor geldiğini belirten mahkeme başkanı, sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu söyledi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Rapora karşı bir diyeceği sorulan sanık Biroğlu, “Affınıza sığınıyorum” dedi. Uğur Biroğlu son sözünde ise, “Ellerinizden öpüyorum, affınıza sığınıyorum” dedi. Alınan son beyanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Biroğlu’nu, “kasten öldürme” suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı.