Gündem Annesiyle eşini öldürdü babasını suçladı

Annesiyle eşini öldürdü babasını suçladı

20.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

6 ay önce cezaevinden çıkan Tahsin Yüksekova Kadıköy’de çiçek satan eşini ve annesini tabancayla öldürdü. Yakalanan saldırgan cinayetleri babasının azmettirdiğini iddia etti

Annesiyle eşini öldürdü babasını suçladı

İstanbul Kadıköy’de Cemil Topuzlu Caddesi’nde önceki akşam Tahsin Yüksekova çiçekçilik yapan eşi Seyhan Yüksekova’nın (37) bulunduğu dükkanın önüne gelip onunla tartıştı ve eşine tabancayla ateş etti. Tahsin Yüksekova ardından aynı caddede yine çiçekçilik yapan annesi Zülfiye Yüksekova’ya da kurşun yağdırdıktan sonra dolmuşa binerek olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Seyhan ve kayınvalidesi Zülfiye Yüksekova müdahaleye rağmen öldü. Ekiplerin çalışmaları sonucu, şüpheli Tahsin Yüksekova, Ataşehir’de olayda kullandığı iddia edilen tabancayla birlikte yakalandı. Tahsin Yüksekova sevk edildiği mahkemede tutuklandı.

Haberin Devamı

Annesiyle eşini öldürdü babasını suçladı

Uyuşturucu etkisinde

Katil zanlısına yapılan ilk kan testlerinde uyuşturucu bağımlısı olduğu ve olay esnasında uyuşturucu almış olduğu tespit edildi. Cinayet, yaralama, tehdit, hakaret ve ruhsatsız silah taşımaktan çok sayıda sabıkası bulunan 38 yaşındaki Tahsin Yüksekova’nın öldürdüğü eşini terk edip, başka bir kadınla yaşamaya başladığı belirlendi.

‘Bana baskı yaptı’

Sorgusunda, cinayetleri babasının dolduruşuyla işlediğini öne süren Tahsin Yüksekova’nın 6-7 ay önce cezaevinden tahliye edildiği bildirildi. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan anne ve eş katilinin şunları söylediği öğrenildi: “Bu olayda beni azmettiren ağabeyim değil. Cinayetler için beni dolduran babam A.Y.’dir. Sürekli bana eşim ve annemi öldürmem için baskı yaptı. Eşim ve annemle problemim yoktu. Eşimden boşanmak için de avukatıma yetki vermiştim. Ben eşimle bağımı koparmak üzereydim ama babamın beni dolduruşuna daha fazla dayanamadım.”