Gündem Antalya’da yaşlanmak yok!

Antalya’da yaşlanmak yok!

06.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 60 yaş üzeri vatandaşlar için bir dizi dikkat çekici proje yürütüyor.

Antalya’da yaşlanmak yok

Belediyenin bünyesinde oluşturulan Huzur Evi, Mavi Ev, Evde Sağlık Hizmet Birimi, Palyatif Yatılı Bakım Merkezi gibi projelerle başlatılan “Gençleşme Hareketi” sayesinde 60 yaş üzeri vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın kapıları aralanıyor.

Haberin Devamı

Tazelenme üniversitesi

Projeler arasında en dikkat çekici olan ise ‘Tazelenme Üniversitesi’. Proje kapsamında, gönüllü akademisyenler tarafından öğrencilere, Nöroloji, Biyoloji, Anatomi, Ortopedi, Fizyoloji, Üroloji, Farmakoloji, Yaşlılık ve Yaşlanma Bilimi olan Gerontoloji, Diş Sağlığı gibi tıp derslerinin yanı sıra, Hukuk, Felsefe, Arkeoloji, Psikiyatri gibi temel bilim dallarında eğitim veriliyor.

Ayrıca erkekler örgü örme, yemek pişirme gibi ev işleri ile ilgili dersleri alırken; kadınlar basit tamirat işlerini öğreniyor. Verilen eğitimlerle öğrenciler, yaşlılıkta kendi ayakları üzerinde durabilecek, kendi kendisine yetebilecek şekilde eğitiliyor. Spor ve egzersiz yaparak fiziksel yapılarını güçlendiriyor, koro çalışması, halk oyunları gibi derslerde de tazeleniyorlar.

Haberin Devamı

Alzheimer hasta ve hasta yakınlarının buluşma merkezi olan ‘Mavi Ev’ projesinin ‘Dünyayla Yarışan Şehirler- Yerel Yönetimler Yarışması’nda ‘En Özgün Sosyal Proje’ ödülü aldığını hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Projelerle yaşlıların barınma ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayarak hayata sımsıkı tutunmalarını sağlamanın huzurunu ve gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.