Gündem Antalya polisi, Sivas'ta konferans verdi

Antalya polisi, Sivas'ta konferans verdi

08.05.2009 - 19:19 | Son Güncellenme:

SİVAS'ta, Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ, ‘Emekli Dostu Antalya Projesi’ konulu konferans verdi. Cumhuriyet Üniversitesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye çok sayıda öğrenci de katıldı

Antalya polisi, Sivasta konferans verdi

Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 2007 yıllında kurulan ‘Emekli Dostu Antalya Projesi’ konulu konferansa Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Akif Aktuğ'un yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Genetoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Tufan ile birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Toplum Destekli Polis merkezi adı altında böyle bir falliyet gerçekleştirdiklerini belirten, Akif Aktuğ, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Emekliliğin iş hayatının sonu olduğunu, yaşamın sonu olmadığını düşünüyoruz. Antalya'da bir emekli kenti olduğu için yüzde yüz huzurlu bir kent olması için orada bulunan insanıların yani emeklilerin görüşlerini almak istiyoruz. Onlar her şeyi iyi biliyorlar. Bölgedeki sorunuda biliyorlar gündemide takip ediyorlar. Sorun bu açıdan sadece iletişim sorunu. Biz bu iletişim sorununu çözmeye çalışıyoruz. Biz de emekliler ile ilgili gruplar oluşturmaya başladık. Bu gruplara önderlik eden ekiplerimiz var. Bu şekilde kentin daha güvenli olması insanların suç mağduru olmaması ve onların eğitimleri ile ilgili bu toplantılar yapmaya başladık. Bu eğitimde evde, sokakta güvenlik, komşu kollama var. Bu nedenle güvenlik bizim için en önemli olgu. Emeklilerin kendi aralarında konuşacağı bir telefon zinciri oluşturduk. Haber alamadığımız kişilerin adresine giderek bir sorunmu var ona bakıyoruz. Emeklilerimizin yankesicilere kurban olmamaları için çeşitli önlemler alıyoruz. Onlarla iletişim kurduğunuz zaman sorunlar ortadan kalkıyor. Bu toplantılarda onlar ile iletişim kurup sorunları ortadan kaldırıyoruz. Antalya'dan başlayarak bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Bu modeli de Antalaya yapısına uygun bölgeleri seçerek konferanslar veriyoruz. Bize bu konuda her türlü desteği sağlayan Antalya Emniyet Müdürümüz Feyzullah Arslan'a da çok teşekkür ediyoruz.”