Gündem Antalya Valisi Alaaddin Yüksel: ‘Şüpheli 9 kişide virüse rastlanmadı’

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel: ‘Şüpheli 9 kişide virüse rastlanmadı’

15.06.2009 - 17:38 | Son Güncellenme:

.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel: ‘Şüpheli 9 kişide virüse rastlanmadı’

ANTALYA Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Havalimanı'na yerleştirilen termal kameralarla ateş yüksekliği tespit edilen 9 kişinin kontrol edildiğini, ancak bu kişilerde domuz gribine rastlanmadığını açıkladı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan'ın ziyareti sonrası gazetecilerin domuz gribi salgınına ilişkin sorularını yanıtladı. Antalya Havalimanı'na yerleştirilen 2 termal kamera ile ateş yüksekliği tespit edilen 9 kişinin kontrol altına alındığını ancak bu kişilerde domuz gribine rastlanmadığını açıklayan Vali Yüksel, “İlaç kullanımı ve uçaktaki aşırı strese bağlı ateş yükselmesi tespit edilen bu kişilerde domuz gribine yönelik bir bulgu çıkmadı” dedi.
Devletin domuz gribi salgınına yönelik iyi bir kriz yönetimi ortaya koyduğunun altını çizen Yüksel, hava ve deniz yolu girişlerinde alınan tedbirlerin en üst noktada tutulduğunu belirterek, “Antalya'da hava ve deniz girişlerinde termal kamera ve uzman personelle çok titiz çalışmalar yürütülüyor. Bu konuyu asla hafife almıyoruz” dedi.