Gündem Antalya'daki traktöre İstanbul'dan köprü cezası

Antalya'daki traktöre İstanbul'dan köprü cezası

04.01.2009 - 10:45 | Son Güncellenme:

.

Antalyadaki traktöre İstanbuldan köprü cezası

ANTALYALI çiftçiler Ercan Sarıkayalı'nın otomobili ile Alim Dilek'in traktörüne üzerinden hiç geçmediği İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden ücret ödemedikleri gerekçesiyle 49'ar TL cezası kesildi.

Haberin Devamı

Kumluca İlçesi’ne bağlı Ortaköy'de oturan çiftçi Ercan Sarıkayalı'ya İstanbul Boğaz Köprüsü Çamlıca gişelerinden geçerken ücret ödemedeği gerekçesiyle 49 TL cezası geldi. Ceza makbuzunda, Ercan Sarıkayalı'nın üstüne kayıtlı 07 V 5352 plakalı otomobili ile 2005 yılında köprüden 4.5 TL'lik geçiş ücretini ödemediği belirtiliyor. Sarıkayalı'dan idari para cezasıyla birlikte 49 TL ödemesi istendi. Ercan Sarıkayalı, makbuzda belirtilen plakanın otomobiline ait olduğunu belirterek, “Bu araçla değil İstanbul'a gitmeyi, Antalya dışına hiç çıkmadım. Bir de mahkemeye vermişler. Mahkeme kararıyla cezayı ödemem isteniyor. Böyle saçmalık olmaz” dedi.

Antalya'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Hacıveliler Köyü'nde oturan çiftçi Alim Dilek'e ait 07 ED 224 plakalı traktöre de aynı ceza geldi. Boğaziçi Köprüsü Çamlıca gişelerinden ücret ödemeden geçtiği gerekçesiyle ceza kesilen Alim Dilek’ten 49 TL'yi ödemesi isteniyor. Alim Dilek, “Bu traktörle değil İstanbul'a gitmeyi, Kumluca ilçe sınırları dışına çıkmadım. Evden tarlaya, tarladan toptancı hale sebze götürdüm. Bu olay tam bir maskaralık. Bu cezayı niçin ödeyeceğimi bilmiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Sarıkayalı ve Dilek, yanlışın düzeltilmesini isterken yanlışlığı mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.