Gündem AÖF kayıtları nasıl yapılıyor?

AÖF kayıtları nasıl yapılıyor?

06.09.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Fakültesi her yıl olduğu gibi 2016- 2017 dönemi içerisinde pek çok kişinin AÖF kayıt yaparak eğitim almasını sağlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde sona eren AÖF kayıtlarının ardından sıra şimdi de AÖF kayıtlarında. İşte AÖF hakkında en güncel bilgiler!

AÖF kayıtları nasıl yapılıyor

Belirli sebeplerden dolayı üniversiteye katılım sağlayamayan pek çok aday vardır. Maddi açıdan zorluk çekmiş ve de o dönem için üniversiteye katılamamış hayat şartları ile uğraşmış kişiler sonradan açıktan bir bölüm okuyabilirler. Ya da bazı adaylar ikinci bir bölüm okumak için gerekli sınavlara başvururlar. İşte yapılan bu başvurular sonucunda gerçekleşmesi beklenen işlemleriniz yerine getirilmesi için düzenlenen bu hizmetlerden yararlanmak için biz vatandaşlar olarak pek çok noktada çeşitli hizmetleri kullanabiliriz.

AÖF KAYIT YENİLME İŞLEMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Her ne olursa olsun bizlerin yaşamakta olduğu bu çalışmalar sonucunda ikinci bölüm okumak isteyen açıktan fakülte okumak isteyen çok aday vardır. İşte bu kişiler için oluşturulan bazı resmi işlemler vardır. Uzun yıllardır hizmet veren bu işlemlere Açık Öğretim Fakülteleri adı verilmektedir. Açık Öğretim Fakülteleri üzerinden hizmet veren ve de vatandaşlara çok sayıda yardım sağlayan bu işletim sistemleri oldukça önemlidir. Artık sadece sınavlara girerek de bölüm okumak mümkündür. Açık öğretim fakültelerine kayıtlı olmak içinde her yıl belirli tarihler arasından AÖF kayıtları zamanı belirlenir. Adaylar yapacak oldukları bu kayıtlar ile beraber o dönem içerisinde açıktan bölüm okuma hizmeti bulmuş olur. AÖF kayıtları için bulunan bu sitem üzerinden bizler de yardım alarak çeşitli işimize yarayacağını düşündüğümüz bölümleri okuyarak hizmet alabiliriz.

AÖF adı altında çalışmalarını sürdüren üç üniversite vardır. Bunlardan biri Eskişehir de bulunan Anadolu Üniversitesidir. Anadolu Üniversitesi adı altında hizmet vermiş olan bu kurum AÖF olarak çalışmalarını sürdürür. Erzurum da bulunan Atatürk Üniversitesi ve de İstanbul da olan İstanbul Üniversitesi de AÖF kapsamında hizmetlerini vatandaşlara sunmaktadır. Bizlerin bu noktada yapması gereken çok fazla bir işlem olmamasından sonra artık adaylar kısa sürede bu işlemlerini gerçekleştirebilirler. Çünkü yapmaları gereken her türlü işlemler kolay bir şekilde internet üzerinde bulunur. Vatandaşların hızlı bir şekilde çalışmalara devam ettiği bu işlemler sayesinde bizler de gerekli olan çalışmaları kullanabiliriz. AÖF kayıtları internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. İnternet sistemi üzerinden gerekli bilgilerin sisteme girilmesi ile yapılan bu kayıt dönemi üniversitelerin açılma döneminden önce tamamlanmış olmalıdır. 3 Eylül Cumartesi günü de bu AÖF kayıtları sona ermiştir. Artık bu sayede gerçekleştirilen işlemler ve de AÖF kayıtları için bekleyen kişilerin kayıt yaptırması için verilen sürenin uzaması mümkün değildir. Bu nedenle artık tamamlanan AÖF kayıtları sonucunda diğer adayların yapabileceği herhangi bir durum yoktur. Böylece 2016- 2017 eğitim öğretim yılı içerisinde bu AÖF kayıtları son bulmuş olur. Dolayısıyla da gerçekleşmesi gereken bu kayıt süresi dolmuştur.