Gündem AÖF kayıtları ne zaman bitiyor?

AÖF kayıtları ne zaman bitiyor?

03.09.2016 - 12:40 | Son Güncellenme:

25 Eylül’ de başlayan AÖF kayıtları bugün itibari ile sona eriyor. İnternet üzerinden yapılabilen AÖF kayıt işlemleri nasıl yapılacak ve detayları nelerdir? İşte AÖF kayıtları hakkında detaylar!

AÖF kayıtları ne zaman bitiyor

Örgün öğretim kurumlarında çeşitli nedenlerle eğitimlerini sürdürmek istemeyen öğrencilerin, bu kurum yerine Açık Öğretim Fakültesinde ilkokul, orta öğretim, lise ya da üniversiteye devam etme gibi bir imkanları bulunmaktadır. Aynı zamanda iki yıl ön lisans eğitim almış olan bireyler, mezun oldukları bölümlerin devamı niteliğindeki bölümleri de tercih ederek, iki yıllık ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlayarak lisans mezunu olabilirler.

Haberin Devamı

AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Fakültesi’nin üniversite eğitim alanında birçok bölüm bulunmaktadır. Açık Öğretim Fakültesine başvuruda bulunmak için kurumdan istenilen birtakım belgeler vardır. Bu belgeler, internetten yapılmış olan başvuru belgesi, fotoğraflı ya da imzalı bir form belgesi, öğrenci bilgi formu, öğrenim belgesi, başvuru yapmak isteyen erkek öğrenciler için fotoğraf ve askerlik durum belgesi gerekmektedir. Bu belgeleri tamamladıktan sonra Açık Öğretim Fakültesi’nin istedikleri eğitim seviyesine ya da üniversite eğitim seviyesinin istedikleri bölümlerine kayıt yaptırabilirler. Eğitim başvuruları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Fakültesi için belirlemiş olduğu başvuru tarihleri bulunmaktadır. Genellikle üniversite seviyesindeki eğitimlerde her iki dönemde de yapılan bir vize, bir final uygulanmaktadır, ardından final sonuçlarının açıklanmasından sonra geçilememiş olan derslerden bütünleme sınavına girme hakları yoktur. Bütünleme sınavı uygulanmamaktadır.

Haberin Devamı

Lisans ya da ön lisans eğitim seviyesinde tercih edilen bölümlerin farklı bir harç ücretleri bulunmaktadır. Her bölümün her iki dönemde de ödenmesi gereken harç ücretleri bulunmaktadır. Açık Öğretim Fakültesi’nin belirlemiş olduğu başvuru tarihlerini ve yatırılması gereken harç ücretini size verilen Açık Öğretim Fakültesi sayfasından, öğrenmek istediğiniz her türlü bilgiye öğrenebilir ve bu bilgilere kolay bir şekilde kuruma gitmeye gerek kalmadan ulaşabilirsiniz. Açık Öğretim Fakültesi’nin herhangi bir eğitim kurumuna kayıt kaptırabilmek için belirlenen başvuru tarihleri vardır. Açık Öğretim Fakültesi tarihleri şöyledir. İnternet üzerinden herhangi bir eğitim kurumuna ya da bölümüne kayıt yaptırmak isterseniz en erken 25 Ağustos 2016 ve en geç 3 Eylül 2016 olacak şekilde, bu tarihler arasında başvuru yapmanız gerekmektedir. Açık Öğretim Fakültesi kurumuna giderek kayıt yaptırmak isterseniz yine 25 Ağustos ve 3 Eylül 2016 tarihleri arasında kayıt yaptırılması gerekmektedir. Açık Öğretim bürosuna giderek mazeretli kayıt başvuru yapmak isterseniz 3 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden kayıt yaptırmak isterseniz bu şekilde olan başvuru tarihi 25 Ağustos 2016 Perşembe günü mesai saati başlangıcı olan 09:00 saatin başlar ve 17:00’da kayıt işlemi sona ermektedir. İnternet üzerinden yapılacak olan kayıtlar mesai saatleri arasında gerçekleştirilmelidir. Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmak isteyen bireyler kurumun internet sitesi üzerinden ‘ÖSYS Yeni Kayıt’ linkine tıklayarak internet üzerinden başvurularını kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra kayıt aşamasında gerekli olan belgeleri kuruma teslim ederek ve harç ücretini anlaşmalı bankalara yatırarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.