Gündem AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak?

AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak?

08.11.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

AÖF sınav takvimi yayınlandı. Açıköğretim Fakültesi Güz dönemi ara sınavları 26-27 Kasım tarihlerinde yapılacak. AÖF sınav giriş yerleri sınav tarihinden önce bir hafta içerisinde internette sorgulanacak.

AÖF vize sınavları ne zaman yapılacak

Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi vize sınavları başlıyor. AÖF sınavları cumartesi ve pazar günleri yapılıyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 4 oturum ile sınavlar tamamlanıyor. Açık Öğretim Fakültesi sınavları saat 9.30 ve 14.00 saatlerinde başlayacak. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir. İşte AÖF ara sınav tarihleri...

Haberin Devamı

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir.

Ders ekle-sil işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı: Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır.

Haberin Devamı

Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan öncehttp://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

Kayıt yenileme tarihleri içinde kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler 06-07 Ekim 2016 tarihlerinde http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri linkindenders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

AÖF SINAV SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Açıköğretim Fakültesi'nden (AÖF) yapılan duyuruda, Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirildiği belirtilerek,

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

Buna göre yapılacak sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürecek.

YÜZYÜZE DERSLER 22 EKİM'DE BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüzyüze derslerin Güz Dönemi tüm yurtta 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.

2016 – 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüzyüze öğretimi yapılacak 11 ders şunlardır:

Matematik I
Genel Muhasebe I
İktisada Giriş I
Osmanlı Türkçesine Giriş I
Mikro İktisat
İstatistik I
Maliyet Muhasebesi
Finansal Yönetim I
İngilizce I
Arapça I
Arapça III

Haberin Devamı

SİSTEMDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR

Anadolu Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 4 yanlış 1 doğruyu götürecek uygulamasına yeşil ışık yaktı. Gündoğan yaptığı açıklamada “YÖK Ölçme değerlendirme ile ilgili bir standart oluşturmak istiyor. YÖK ün belirlemiş olduğu usul ve esaslara göre bu yıldan itibaren Açıköğretim fakültesi (AÖF) yanlış cevapların doğru cevapları götürme uygulamasını yapacağız. Bu değişiklik sadece bizde değil, ülkemizde eğitim sunan tüm Açıköğretim fakülteleri tarafından uygulanacaktır “ dedi.
Uygulama hayata geçerse sınavda yanlış verilen cevaplardan 4 tanesi 1 doğru cevabı götürecek. Her yanlış cevap 0.25 doğru cevabı eksiltmiş olacak.