Gündem AÖL kayıt yenileme 2021 ücreti ne kadar, ne zaman ve nasıl yapılır? Açık lise sınavları ne zaman yapılacak?

AÖL kayıt yenileme 2021 ücreti ne kadar, ne zaman ve nasıl yapılır? Açık lise sınavları ne zaman yapılacak?

05.02.2021 - 10:47 | Son Güncellenme:

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2021 kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. 22 Ocak'ta başlayan AÖL kayıt yenileme, 15 Şubat tarihinde sona erecek. Öğrenciler ise konuya ilişkin AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar, ne zaman ve nasıl yapılır sorularını araştırıyor. Peki 2021 2. dönem açık lise sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖL öğrencilerinin merakla araştırdığı o konu...

AÖL kayıt yenileme 2021 ücreti ne kadar, ne zaman ve nasıl yapılır Açık lise sınavları ne zaman yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 Eğitim yılının AÖL kayıt yenileme tarihlerini ve AÖL sınav tarihlerini belirledi. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ise AÖL kayıt yenileme ücretini, tarihini araştırmaya başladı. Aynı zamanda 2. Dönem sınav tarihleri hakkında bilgilenmek için öğrenciler hazırlığa başlıyor. İşte AÖL 2021 takvimi...

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME 2021 ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.)

a- Açık Öğretim Lisesi 2020/1. Dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 22 Ocak - 15 Şubat 2021 tarihleri arasında olmak üzere öğrencilerimize tekrar açılmıştır. Bu tarihler arasında yatırılan kayıt yenileme ücretleri sistemde; "AÇIK ÖĞR. KUR.(ORTA-LİSE)1.DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." olarak görüntülenmektedir.

Haberin Devamı

b- 2020/1. Dönem kayıt yenileme ücretini yatıran öğrencilerin kayıtları, sistem tarafından otomatik olarak yenilenmektedir. Bazı öğrenciler ise 1 Ocak - 21 Ocak 2021 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi 2020/2. dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için ücret yatırmış olup durumda olan öğrencilerimizin kendi şifreleri ile girdikleri Açık Öğretim Lisesi sisteminden "Öğrenci Genel Bilgileri" sekmesi altında bulunan "Ücret Bilgileri" kısmını kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu ekranda "AÇIK ÖĞR. KUR. (ORTA-LİSE) 2. DÖN. YENİ. KAY. KAYIT YEN." ücreti görülüyorsa öğrencilerimizin otomatik kayıt yenilemesi yapılmayacak olup; 2020/1. Dönemi için ayrıca kayıt yenileme ücretini yatırmaları gerekmektedir.

Ders seçimi ile ilgili olarak;

a- Öğrenciler ders seçimlerini yaparken; öncelikle başarılması gereken o dönemin tüm ortak (zorunlu) derslerini almaları gerekmektedir. İlgili dönemin tüm ortak dersleri alındıktan sonra öğrencilerimizin dönem ders kredilerini seçmeli derslerle 35 (Otuz Beş) krediye tamamlamaları uygun olacaktır.

b- Öğrenciler ders seçimleri kontrol edildiğinde, birçok öğrencimizin 2020/1 dönem sınavı için sadece 1 (Bir) ders seçtikleri görülmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimize sistem tarafından otomatik ders ataması yapılmamaktadır.

Haberin Devamı

c- Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından sistem üzerinde zaman zaman öğrencilerin bilgi güncelleme iş ve işlemleri yapılmaktadır. Yapılan bilgi güncelleme iş ve işlemleri sonucunda, öğrencilerin 2020-1 Döneminde seçmiş olduğu derslerde değişiklikler yapılabilmektedir. Bu nedenle öğrencilerin dönem ders seçimlerinin son durumlarını zaman zaman kontrol etmeleri gerekmektedir.

AÇIK LİSE SINAVLARI NE ZAMAN?

AÖL 1. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan fakat Covid-19 salgını nedeniyle alınan yeni tedbirler kapsamında ileri bir tarihe ertelenen Açık Öğretim Okullarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. Dönem Sınavları, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden online (çevrimiçi) olarak 25 Şubat 2021 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacaktır.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından online olarak yapılacak sınavlara, Açık Öğretim Okulları öğrencileri, Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile katılabilecektir. Online sınavlara internet erişimi olan telefon, tablet, laptop, masa üstü bilgisayar vb. araçlarla girilebilir.

Haberin Devamı

AÖL 2. DÖNEM SINAV TARİHLERİ

Açık Öğretim Okullarının 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. Dönem online sınavları da 25 Mart 2021 tarihinde başlayacaktır.