Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi!

11.10.2016 - 08:45 | Son Güncellenme:

Araçların hasar kayıt bilgileri ve tescil bilgileri internette online araç sorgulama ve plaka sorgulama ile öğrenilebiliyor. Tüm vatandaşlar internette araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini e-Devlet sisteminden yapabiliyor. Ancak e-Devlet sisteminde araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi için vatandaşın önce e-Devlet kimlik doğrulaması ile sanal devlet portalına giriş yapmaları gerekiyor.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi

Her geçen gün hızla gelişen teknoloji çağında artık günlük yaşamın her noktasında etkin bir kilde kullanılan internet hizmetleri trafik alanında ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda da etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu alanda özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından elektronik ortam üzerinde sunulan araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmet uygulaması ön plana çıkıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen otomobil teknolojisi, artan yoğun nüfus gibi pek çok etken ile birlikte piyasadaki otomobil sayısı artıyor, model çeşitliliği yaşanıyor. Bu çerçevede de 2.el araç alım-satım sektöründe önemli bir yoğunluk meydana geliyor ki bu durum özellikle insanların yaşmalarının her alanında var olan yoğunlukta ortaya çıkabilecek sorunların bu alanda da kendisini göstermesine neden oluyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emniyet Genle Müdürlüğü son yıllarda 2.el araç alım-satım sektörüne yönelik olarak tüketicinin karşı karşıya kalabildiği olumsuz durumlarının önlenebilmesini sağlamak ve Türkiye’de ikinci el araç alımlarının çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacı ile internet ortamı üzerinde online araç sorgulama ve plaka sorgulama hizmeti sunmaya başladı. Günümüz Türkiye’sinde yer alan her bir 2.el aracın hasar bilgilerinden kayıt bilgilerine kadar tüm detaylı bilgilerine ulaşılarak, ayrıntılı bilgi sahibi olunması ile daha güvenli bir şekilde aracın satın alımının söz konusu olabilmesi amacı ile Emniyet Genle Müdürlüğü tarafından internet altyapısı son derece etkin bir şekilde kullanılarak, internet ortamı üzerinde bu sorgulama hizmeti faaliyete geçirildi.

Tüm vatandaşların ücretsiz olarak, modern yüzyıl akıllı cihaz teknolojileri sayesinde nerede olursa olsun erişim sağlayabilme şansına sahip olabildiği internet üzerinden kullanabildiği Emniyet Genel Müdürlüğü’nün>Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından vatandaşlara sunulan SMS hattı hizmeti ve internet hizmetleri ile de araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile bir aracın tüm hasar kayıt bilgilerine sadece dakikalar içerisinde ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de SBM 5664 SMS hattı aracılığı ile cep telefonlarından sadece dakikalar içerisinde araç sorgulama ve plaka sorgulama gerçekleştirilebiliyor olması günümüzde oldukça yoğun ve sık bir şekilde tercih edilmesine yol açıyor.