Gündem Aracımız 3 kez zıpladı!

Aracımız 3 kez zıpladı!

23.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’teki patlamada yaralanan 7 vatandaşın tedavi gördüğü Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi’ne gitti

Aracımız 3 kez zıpladı

Yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, babası yoğun bakımda olan Çağrı Bayram (13) ile görüştü. Patlamada gözünden yaralanan cezaevi aracının şoförü Mustafa Ak’ı da ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, olay anına ilişkin bilgi aldı. Olay günü servis aracına 7-8 kişinin yetişemediği için binemediğini ifade eden Mustafa Ak, ”Eğer o arkadaşlarımızda araca binmiş olsaydı belki ölü sayısı artardı. Patlama o kadar şiddetliydi ki, patlama sırasında aracımız iki üç kez yerinden zıpladı. Patlamadan sonra da bir elimi gözüme attım ve elimin kan olduğunu gördüm, diğer gözümle ise çevredeki yaşananları izleyerek, kurtarılmayı bekledim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gözaltı sayısı 7’ye yükseldi
Gaziantep’te 9 kişinin ölümü, 69 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde M.H ve M.A’yı gözaltına aldı. Bu kişilerle birlikte olayda gözaltına alınan şüpheli sayısı 7’ye yükseldi. Bombalı aracı Gaziantep’e getiren çekicinin şoförünün de aralarında bulunduğu 5 şüphelinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor. PKK’nın Diyarbakır sorumlusu ’İrfan Amed’ kod adlı Mehmet Tahir Kılıç’ın planladığı bilgilerine ulaşan istihbarat birimleri, saldırıyı bizzat planlayıp gerçekleştirenlerle ilgili olarak da önemli bilgilere ulaştı. Daha önce Şanlıurfa’da ele geçen 50 kg patlayıcıda olduğu gibi ulaşılan birçok bilgi operasyonda kesin sonuçlara ulaşılabilmesi için gizli tutuluyor.