Gündem Aralıksız hava harekatı

Aralıksız hava harekatı

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye düzenlenen hava harekatlarında toplam 47 hedef daha yerle bir edildi. Böylece cuma gününden beri imha edilen hedef sayısı 100’ü geçerken, etkisiz hale getirilen terörst sayısı da 74 oldu.

Aralıksız hava harekatı

ANKARA Milliyet - Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nden gelen şehit haberlerinin ardından Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlenen hava operasyonları aralıksız devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün akşam saatlerinde Irak ve Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği hava harekatında 24 terör hedefi yerle bir edildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan “Terör örgütü PKK’ya Pençe vurmaya devam ediyoruz” ifadeleriyle yapılan açıklamada şöyle denildi: “PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak ve Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 14 Ocak 2024 saat 22.00’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, mühimmat/malzeme deposu, barınak ve doğalgaz üretim tesisinden oluşan 24 hedef imha edilmiştir.”

Haberin Devamı

Yerli mühimmat vurgusu

“İcra edilen bu harekâtlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekâtlar sırasında; masum insanların, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır.”

MİT, Suriye’de 23 hedefi imha etti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye ait 23 hedefi imha etti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT, terör örgtü PKK’nın Irak’ta güvenlik güçlerine yönelik saldırısının ardından Suriye’de bulunan PKK hedeflerini vurdu. Operasyonlarda, Suriye’de PKK/YPG’ye ait sözde askeri, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, cephane noktaları gibi stratejik hedeflerin yanı sıra örgütte sorumlu düzeyde faaliyet yürüten teröristler hedef alındı.

Haberin Devamı

PKK/YPG’ye ait terör amaçlı kullanılan 5 kritik altyapı tesisi, 3 kontrol noktası, 8 askeri nokta, 2 mühimmat deposu, 2 lojistik deposu, 2 teknik araç deposu ve 1 tünel/mevzilendirme çalışmalarında kullanılan araç olmak üzere toplamda  23 hedef hava operasyonlarıyla imha edildi.  Öte yandan bir süredir terör örgütünün kontrolünde bulunun Lafarge tesisinin etrafındaki prefabrik yapıların da vurulduğu bildirildi. Operasyon sırasında koalisyon güçlerinin fabrika bölgesinden ayrıldığı kaydedildi.

Aralıksız hava harekatı

Vurulan hedef 100’ü geçti

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen başka bir hava harekatında ise 10 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, “Çelikten pençelerimiz teröristlerin inlerini paramparça etmeye devam ediyor. Irak’ın kuzeyindeki Metina ve Gara bölgelerine düzenlenen ani hava harekatları ile 10 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi” denildi.  Suriye’nin kuzeyinden saldırı girişiminde bulunan 7 PKK/YPG’li terörist de etkisiz hale getirildi. Öte yandan cuma gününden beri Irak ve Suriye’nin kuzeyine 4 hava harekatının gerçekleştirildiği açıklandı. Hava harekatlarında toplam 101 hedef imha edilirken, ilk belirlemelere göre etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı da 74 oldu.