Gündem Aras: Bodrum’un anayasası olmalı

Aras: Bodrum’un anayasası olmalı

14.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’un yeni Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçe kültürünü yaşatmak için çıktığı yolda görüşlerini açıkladı. Turizmi 12 aya yaymak için doludizgin çalıştıklarını söyleyen Aras, engelli, çocuk ve kadınlarla ilgili projeleri en kısa sürede hayata geçireceklerini vurguladı.

Aras: Bodrum’un anayasası olmalı

Milliyet Ege’ye çalışmaları hakkında bilgi veren Aras, ilçelerinde bir anayasa uygulanması gerektiğini söyledi, şöyle devam etti: “Bodrum’u böyle sevdiniz, kendi kültürü var. İlçemizin kendine özgü mimari yapısı var. Bunu bozmayın lütfen. Yapılaşmada Ege mimarisine uygun davranın. Öncelikle belediyenin bir otorite olması ve belli standartları yerleştirmesi gerekiyor. Bodrum’a anayasa uygulamamız gerekiyor, herkes kafasına göre iş yapamaz.”

Haberin Devamı

İlçede ilk iş olarak altyapıya el attıklarını kaydeden Başkan Aras, “Altyapının noksanlığı aynı zamanda Bodrum’un tarihi kültürel yerel değerlerine zarar veriyor. Özellikle atık su tesisleri olmayan mahallerimiz var. Deniz bizim enstrümanımız. Ama kirleniyor. Buna izin veremeyiz” dedi. Bodrum’u tehdit eden en büyük sorunlardan birinin de kaçak yapılaşma olduğunu belirten Başkan Ahmet Aras, şunları söyledi:

“Kaçak yapılaşmayla ilgili hemen adım attık. İmar barışını istismar edip yapılan bir kaç binayı yıktık. Çalışmalara Güvercinlik’ten başladık. Çünkü bu bölge Bodrum’un giriş kapısı. Ayrıca bütün kaçak yapılaşmalara müdahale ettik, yasal süreci başlattık.”

Bayramda turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını, bundan dolayı da memnun olduklarını ifade eden Aras, “2014’ten bu yana rezervasyonlarda ilk defa milyonları yakaladık” dedi. Kültür ve sanata ayrı önem verdiğini, kentin var olan tanıtımı için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Aras, “Bodrum’da yine kültür sanat faaliyetleri sürmekte” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Deniz turizmi çok önemli’

Turizmi 12 aya yaymaya çalıştıklarını, özellikle deniz turizmini ayrı önemsediklerini vurgulayan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kruvaziyer çok önemli. Çünkü belli bir kalitenin üstünde turist taşıyor. Bunun dışında kış turizmine dönük işlerimiz var, kongreler ve spor etkinlikleri yapılıyor. Bunlarla ilgili projelerimiz hazır. Hatta Avrupa Birliği fonlarına da götürdüğümüz projelerimiz var.”