Gündem 2022 AREFE NE ZAMAN, HANGİ GÜN? RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ HANGİ TARİHTE İDRAK EDİLECEK, AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

2022 AREFE NE ZAMAN, HANGİ GÜN? RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ HANGİ TARİHTE İDRAK EDİLECEK, AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

29.04.2022 - 18:08 | Son Güncellenme:

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala, bayram öncesinde idrak edilen arefe günü hakkında sorular gündeme geldi. Arefe ne zaman? Arefe günü oruç tutulur mu soruları yoğun ilgi görüyor. 2022 Arefe günü tarihini ve Arefe gününde oruç tutulur mu sorusunun cevaplarını haberimize ekledik. İşte Diyanet'in açıklamaları...

2022 AREFE NE ZAMAN, HANGİ GÜN RAMAZAN BAYRAMI AREFESİ HANGİ TARİHTE İDRAK EDİLECEK, AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU

2022 Yılının Ramazan Bayramı için heyecan başladı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Ramazan Bayramı öncesinde yaşanacak olan arefe günü hakkında ise meraklı arayış başladı. Kimi vatandaş arefe ne zaman sorusuna cevap ararken, kimi vatandaş ise arefe günü oruç tutulur mu sorusuna cevap arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, Arefe 2022 tarihini ve arfe günü oruç tutulur mu sorusuna cevap yayımladı.

Haberin Devamı

AREFE NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı arefe günü bu yıl 1 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geliyor.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU?

Zilhicce ayında ve Arefe gününde oruç tutmanın fazileti nedir?

Zilhiccenin ilk dokuz günü oruç tutmak müstehap kabul edilmiştir. İsteyen tamamını tutabileceği gibi birkaç gününü de tutabilir.

Zilhicce’nin dokuzuncu günü olan Arefe gününün dinde önemli bir yeri vardır. Hz. Peygamber (s.a.s.) bugünü oruçlu geçirme ile ilgili olarak “Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.” (Müslim, Sıyâm, 196-197) buyurmuştur. Fakat hacda olanların, yapacakları ibadetleri aksatmamaları, sıkıntı ve hâlsizliğe düşmemeleri gerekçesiyle Arefe günü oruç tutmamaları daha uygundur (Ebû Dâvûd, Savm, 64).