Gündem Asansör faciasında 60’ar bin TL ceza

Asansör faciasında 60’ar bin TL ceza

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Mecidiyeköy’de 2014’te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası davasında dün karar verildi.

Asansör faciasında 60’ar bin TL ceza

Mahkeme, bilirkişi raporuna göre kusurlu sayılan Önder Türksoy, Ümit Savul, Turgay Dalkıç, Adem Akyıldız, Murat Aytimur, Bünyamin Keskin, Emre Öz, Ahmet Said Demir ve Mert Çanakçı adlı 9 sanığı ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan önce 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

Adli para cezası

10’ar yıl, sanıkların sabıkasız oluşları ve duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle 8 yıl 4’er aya indirildi. Bu ceza da her sanık için 60 bin 800’er lira adli para cezasına çevrildi. Sanıklar cezalarını 24 taksitte ödeyebilecek. Şikayetçilerin avukatı karara itiraz edecek.

2014’te eski Ali Sami Yen Stadı arazisindeki inşaatta asansörün 32. kattan düşmesiyle Murat Usta, Vahdet Biçer, Hıdır Ali Genç, Menderes Meşe, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Cengiz Bilgi, Tahir ve Ferdi Kara adlı 10 işçi ölmüştü. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Yunus Emre Torun, Mehmet Torun, Lütfü Vardı, Abdülvahit Kaplan, Tuncer Akarçay, Haluk Okur, Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. l AA