Gündem Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?

30.04.2018 - 10:04 | Son Güncellenme:

Uzayda kurulacak ülkenin adı Asgardia olarak açıklanmıştır. Uzayda kurulacak olan bu ülkeye Türkiye ve diğer ülkelerden birçok başvuru yapıldı. Başvuru sonuçlarının açıklanması ardından tekrar başvuru yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlık başvurusu için tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Asgardia vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır

Uzayda kurulması planlanan ülke olan Asgardia da yaşamak için birçok kişi başvuru yaptı. Başvuruların dünyanın çeşitli ülkelerinden geldiği gibi Türkiye’den de başvuru yapıldı. Asgardia web sitesinin yaptığı açıklamaya göre en çok başvuru Çin’den geldi. 31.853 kişinin başvuru yaptığı açıklandı. Türkiye’den ise 29.082 kişi başvuru yaparak en çok başvuru yapan ikinci ülke oldu. Şehir olarak İstanbul, Ankara ve İzmir illerinden başvuru geldi. Dünya genelinde ise toplam 500 bin başvuru yapıldı. Çeşitli ülkelerden başvuru yapanların en çok merak ettiği konulardan biri de bu sistemin ne zaman faaliyete geçeceğidir.

Haberin Devamı

Asgardia ne zaman faaliyete geçecek?

Uzaya fırlatılacak olan roketin planlamasını yapan uzmanlar önümüzdeki ilk 18 ay içerisinde olacağının bilgisini verdiler. Asgardia tüm ülkelerden bağımsız olacak ve herhangi bir ülke ile bağlantısı olmayacak. İsmini ise mitolojide yer alan Odin’in hüküm sürdüğü Asgard’dan esinlenildiği bilgisi verilmiştir. Asgardia planları geçen yıl bilim adamları tarafından Fransa’da düzenlenen organizasyonda tanıtılmıştı. Tanıtılması ile dikkatleri üzerine çeken bu projeye birçok kişi başvuru yaptı. Uydu ülke konumunda yer alacağı ve tamamen bağımsız bir proje olarak nitelendiren uzmanlar bunun bir ilk olacağının bilgisi de verdiler.

Başvurular nasıl yapılacak?

Uzayda kurulacak olan ülkede yaşamak isterseniz başvuru yapmanız yeterli oluyor. Başvuru yapmak isterseniz Asgardia web sitesine giriş yaparak ilgili başvuru formunu doldurmanız yeterli oluyor. Bilim adamlarının yaptığı açıklamaya göre burada kurulacak olan ülkenin vatandaşları bağımsız olarak yaşayacak ve bu ülkenin vatandaşı olarak hayatlarını sürdürecek olduğudur. Projenin amacı uzay teknolojilerine erişemeyenleri, yasal çerçeve içerisinde buluşturmayı amaç edinmektedir. Ayrıca ülkede insanların huzur içerisinde yaşamaları içinde gerekli olan tüm alt yapının hazırlanacağının bilgisi de verilmiştir.