Gündem Aşı karşıtları maskesiz mesafesiz meydanlardaydı

Aşı karşıtları maskesiz mesafesiz meydanlardaydı

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen tüm aşılara karşı olduklarını söyleyen bir grup aşı karşıtı, valiliğin verdiği izinle İstanbul’un Maltepe ilçesinde miting düzenledi.

Aşı karşıtları maskesiz mesafesiz meydanlardaydı

GÖKHAN KARAKAŞ İstanbul - Anadolu Birliği Partisi’nin resmi izinlerini aldığı ve farklı bölgelerden katılımcıları otobüslerle taşıdığı mitinge yaklaşık 3000 kişi katıldı. Grupların Maltepe Miting Alanı’na girişinde polis katılımcılara takmaları için maske dağıttı. Ancak bu maskeler polis kontrolünün ardından atıldı. Alana alınanlara HES sorgulaması yapılmadı, aşı kartı da sorulmadı. Polis maske takılması gerektiği yönündeki anonslarını sürdürürken maske ve mesafe kuralının hiçe sayıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Aşı karşıtları maskesiz mesafesiz meydanlardaydı

Katılımcılar miting boyunca ne maske taktı ne de sosyal mesafe kuralına uydu. Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, Hamza Yardımcıoğlu, Sema Maraşlı, Cemil Can, şarkıcı Bora Gencer, Zafer Ege, Erkan Trükten ve Dr. Bilgehan Bilge’nin konuştuğu mitingde başında İstiklal Marşı ve ardından koronavirüs şehitleri için dua okundu. Mitingde konuşan Abdurrahman Dilipak, şunları dedi:

Aşı karşıtları maskesiz mesafesiz meydanlardaydı

KÜRESEL GÜÇLERE...

“Burada küresel güçlere meydan okumak için varız. Adının Kovid olduğunu iddia ettiğiniz virüsün yarasadan konakçıya, oradan bulaş olarak insana nasıl geçtiğini, hikâye gibi bize anlatıp durdunuz. PCR tanı kitleriyle insanlarda PCR’ın görmediği virüs var mı yok mu, yazı tura atmaya başladınız.  Adına SARS-COV 2 dediğiniz virüsü peçete testiyle dünyaya yaydınız. Hatırlayın Çin’de sokakta giderken düşüp ölen insanları, medyada gösterilen o trajik ölümleri. Size ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalıştılar. Siz yanınızdaki arkadaşınızın elini tutun. Şimdi biz birlikteyiz. Bu oyunu bozacağız.”

 

Yazarlar