Gündem Aşı randevusu nasıl alınır, nasıl iptal edilir? Aşı randevusu alma işlemi e devlet, telefon, e nabız, SMS

Aşı randevusu nasıl alınır, nasıl iptal edilir? Aşı randevusu alma işlemi e devlet, telefon, e nabız, SMS

10.05.2021 - 13:55 | Son Güncellenme:

Koronavirüs aşı randevusu almak isteyen vatandaşlar aşı randevusu telefon numarası kaç? Aşı randevusu 50 yaş başladı mı, nasıl alınır sorularına cevap arıyor. Gündemden düşmeyen konular arasında yer alan e devlet ile aşı randevusu alma işlemi nasıl iptal edilir, nasıl değiştirilir? İşte aşı randevusu alma işlemi e devlet, telefon, e nabız, SMS bildirisi

Aşı randevusu nasıl alınır, nasıl iptal edilir Aşı randevusu alma işlemi e devlet, telefon, e nabız, SMS

Koronavirüs aşı randevusu ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik. Aşı randevusu alma seçenekleri ile birlikte aşı randevusu nasıl iptal edilir, nasıl değiştirilir sorularının cevaplarını da haberimize ekledik. Aşı randevusu alacaklar dikkat...

Haberin Devamı

AŞI RANDEVUSU ALMA, RANDEVU NASIL ALINIR?

Aşı hakkı olan vatandaşlar randevu oluşturabilecekler. Aşı randevusu almak için 186 - MHRS ya da e-Nabız üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyorsunuz. Covid-19 aşı seçeneği ile ilgili gerekli bilgilerin doldurulması ile birlikte aşı randevusu oluşturabilirsiniz.

AŞI RANDEVUSU TELEFON NUMARASI KAÇ?

Telefon ile 186 numarasını arayarak talebinizi belirtebilirsiniz.

MHRS'DEN AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

E - NABIZ'DAN AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AŞI RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR, NASIL DEĞŞİTİRİLİR?

•Aşı uygulaması yapılan her kişi, sonrasında aşıya ait tüm detaylara (elektronik aşı kartı vb.) cep telefonuna gönderilecek kısa mesajdan (SMS) ve e-Nabız hesabından erişebilecektir.

Haberin Devamı

•İkinci doz aşınızın randevusu hekiminiz tarafından verilip kısa mesaj (SMS) olarak cep telefonunuza gönderilecektir. MHRS ve e-Nabız hesabınız üzerinden randevunuzu kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Dilerseniz aşı uygulaması ve randevu bilgilerinizin olduğu elektronik aşı kartının çıktısını alıp saklayabilirsiniz.

•Aşı sonrası istenmeyen etkiler elektronik ortamda kayıt altına alınacak ve titizlikle izlenerek değerlendirilecektir.

50 YAŞA SIRA GELDİ Mİ?

50 yaş vatandaşlar için henüz sıra gelmedi. Sağlık Bakanlığı tarafından konuya ilişkin duyuru yayımlandığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

YERLİ AŞI NE ZAMAN ÇIKACAK, TÜRK KORONAVİRÜS AŞISI NE DURUMDA, KAÇINDA FAZDA?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da YeniŞafak'a gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

Yerli aşıda Erciyes Üniversitesi’nin inaktif aşısında Faz-2 çalışmaları sırasında gönüllülerin aşılanma aşaması bitti. Faz-2 değerlendirmeleri yapılıyor. Faz-3 aşamasına geçmek üzere. Zannediyorum bir iki hafta içerisinde Faz-3’e geçilmiş olur. Beklendiği gibi olursa, Faz-3 aşamasından sonra üretim ile birlikte eylül-ekim ayında kullanıma geçeceğimizi düşünüyoruz.

Haberin Devamı

6 AY SONRA HATIRLATMA DOZU

Birden fazla yerli aşının yıl sonuna doğru kullanıma geçeceği bir Türkiye olabileceğini söyleyebilirim. En az 6 ay geçtikten sonra olmak üzere; rapel yani hatırlatma dozları tek doz olarak öneriliyor. Bu durumda rapel dozlarını, hatırlatma dozlarını yerli aşı ile yapabileceğimizi düşünüyorum. Yerli aşının, aynı zamanda rapel aşı ihtiyacımızı da giderebileceğini düşünüyorum. Bunu Bilim Kurulu belirleyecek, kimlere, ne zaman rapel-hatırlatma tek doz aşısı yapılması gerektiğini.

'NÜFUSUN 3 KATI İÇİN AŞI SÖZLEŞMEMİZ VAR'

Şu an nüfusumuzun 3 katı kadar sözleşmeye bağlı aşı var. 100 milyonu Çin, 50 milyonu Sputnik. Sputnik’in tedarik planlı birkaç hafta içerisinde netleşmiş olacak. Ayrıca 90 milyonu da BioNTtech olmak üzere toplam 240 milyon. Yani nüfusumuzun 3 katı kadar doz ile ilgili yapılmış sözleşmelerimiz var.