Gündem Aşk, hayatınıza fırtına gibi girecek

Aşk, hayatınıza fırtına gibi girecek

24.12.2010 - 00:16 | Son Güncellenme:

2011 Başak’lara iş ortaklıklarında kazanç getiriyor. Yeteneklerinize odaklanmalısınız. Pluton’un burcunuzdaki etkisiyle 4 Haziran’a kadar olan dönemde aşk daha çok tutku, derinleşme ve bir dizi fırtına getirebilir

Aşk, hayatınıza fırtına gibi girecek

BAŞAK BURCU Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okumalısınız

Haberin Devamı


2011’e genel bakış
Geçtiğimiz iki yıl boyunca burcunuzda ilerleyen Satürn sizi kısıtladı ancak çok şey de öğretti. Özellikle kişiliğiniz, neler yaptığınız ve kariyeriniz konularında daha sağlam ve gerçekçi bir bakış açısına sahip oldunuz. Şimdi Satürn’ün burcunuzdan ayrılması ile daha rahat ettiğinizi ve çalışmalarınızın karşılığını aldığınızı göreceksiniz.
Kuşkusuz 4 Haziran’da Jüpiter’in burcunuzla uyumlu bir açıya girmesi rahatlatıcı ve geliştirici de olacak. Yılın ikinci yarısında kendinizi geliştirebileceğiniz pek çok fırsat olduğunu göreceksiniz. Yeteneklerinize odaklanmalısınız. Bu tarihten sonra yeni yerler, yeni insanlar hayata bakış açınızı değiştirecek, daha olumlu hale getirecektir. Aynı zamanda eğitim hayatında olanlar, akademik çalışmalar yapan Başak’lar bu dönemde daha rahat ilerlediklerini ve desteklendiklerini görecekler. Jüpiter maddi ve manevi zenginleşmeyi anlatan güçtür. Bu nedenle, 2011’in ikinci yarısında yabancılarla ilgili işler, medya, yayıncılık, uluslararası konular ve ticaret, eğitimler hayatınıza daha fazla kazanç da getirebilir.

BAĞIMLI HALE GELMEYİN
Bu yıl büyük gezegen hareketleri dikkat çekiyor. Uranüs 2003 yılından bu yana karşıt burcunuzdaydı ve özellikle ilişkiler, arkadaşlıklar boyutunda size önemli dersler, deneyimler ve ani olaylar getirdi. Şimdi önümüzdeki yedi yıl boyunca özellikle finansal konularda, yatırımları, borç ve alacakları ilgilendiren alanlarda ve özellikle eşinizin, ortağınızın maddi durumunu içine alan gelişmelerde anilikler, sürprizler ve yeni olanaklar belirecektir.
22 Ocak’tan sonra Jüpiter’in de bu alan geçiyor olması, önümüzdeki dönem başkalarının kaynaklarını, eşinizin ya da ortağınızın maddi durumunu daha pozitif hale getirmekte. Bu nedenle başkalarından destek görebileceksiniz. Ancak Uranüs ani olaylara ve hızlı değişikliklere yol açan bir gezegen olduğu için ortaklaşa konularda görülen fırsatlar çok dengesiz koşullar da üretebilir. Bu nedenle maddi alanda başkalarının kaynaklarından ya da ortaklaşa imkânlardan fayda sağlıyor olsanız bile, mutlaka kendi birikimlerinizi ve kişisel kazanç gücünüzü ihmal etmemeli, başkalarına, eşinize ya da ortağınıza da fazla bağımlı hale gelmemelisiniz. Bu durum özellikle yükselen burcu Başak olanlar için çok daha belirgin olacaktır.

ORTAKLARIN DESTEĞİ
Yine de 22 Ocak-4 Haziran döneminde eşinizin, ortağınızın kaynaklarından, desteğinden fayda görebilirsiniz. Kredibiliteniz artmış durumda. Bu arada miras gibi paylaşım içeren durumlar, değişik anlaşmalardan gelebilecek imkânlar, sigorta ya da ev kredisi sağlamak gibi durumlar da söz konusu olabilir.
Buna ek olarak, 2012 Ekim tarihine kadar para evinize giren Satürn, bu tarihe kadar, maddi durumunuzu çok daha iyi hale getireceğinizi anlatmakta. Yeteneklerinizin ve kazanç olanaklarının farkına varmalısınız. Bu transit sizi zayıflatmamakta, aksine daha akılcı, dengeli ve kontrollü hareket ederek birikimlerinizi yerinde değerlendirmenize yardımcı olmakta. Bu arada, ortaklaşa imkânlar, eşinizle ya da ortağınızla beraber hareket edip, yeni kazançlar elde edebileceğiniz fırsatlar ve ciddi projeler de olabilir. Bu nedenle yıl boyunca ilişkilerinizde, ortaklaşa alanda diplomatik davranmak, aşırı tepkiler vererek tartışmalar yaratmamak çok önemli.

KURUMSAL DESTEKLER
2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton da burcunuzla uyumlu kalmaya devam ediyor. Bu gezegen size yaratıcı alanda hırs, mücadele, kişiliğinizi planlı biçimde ortaya koyma arzusu, riske girmek, spekülasyonlarda bulunmak konularında hırs getirmekte.
Bu arada aşk ve çocuklar alanında da daha tutkulu ve isteklisiniz. Pluton içinizdeki yaratıcılığı açığa çıkaran hırslara işaret ediyor. Olumlu açıda olması özellikle, 28-31 Ağustos doğumlu Başak’ların hayatında çok daha belirgin biçimde gözlenebilir. Yaratıcı alanda güçlü kişilerden destek görebilirler. Kurumsal destekler, devletle ilişkiler çok daha kalıcı etkiler yaratacaktır.
Bu yıl Başak burcunun ilk gününde doğanlar için özel bir uyarımız var. 4 Nisan-5 Ağustos arasında Balık burcunun ilk derecesine ulaşacak olan Neptün, 2011 yılında evli iseniz eşinizle, ya da iş ortaklığınız varsa, ortağınızın, hatta yakın arkadaşlarınızın, sevgilinizin daha karmaşık ve içinde soru işaretleri olan belirsiz bir dönemden geçeceğini gösteriyor olabilir. Neptün yumuşatan, gevşeten, pasiflora gibi bir gezegendir. Hatta bu önemli transit 2012’de esas gücünü ortaya koysa bile, bu yıldan başlayarak eşinizin ya da ortağınızın ruhsal konulara, kabullenmeye daha açık bir psikoloji geliştireceğini ve sizin de bu süreçte önemli dersler alacağınızı anlatıyor.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre 2011
Yükselen Koç:
Bu yıl finansal alanda yeni açılımlar var. Kendinizi daha sabırsız ve girişimci biçimde ortaya koyabilirsiniz. Ancak ortaklaşa alanda göstereceğiniz sabır ve diplomasi size başarı getirecektir. Mart’tan sonra ilişkiler açısından kritik ancak yenilikler getiren olaylar da gündeme gelebilir. Yılın ikinci yarısında parasal konularda rahatlama söz konusu.
Yükselen Boğa: Ocak ayında da maddi destekler yanında sosyal alanda ilerlemeler, hoş sürprizler yine gündemde olacak. Yılın ikinci yarısı ise pek çok konuda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Yükselen burcunuza yerleşen Jüpiter pek çok kapıyı açmanıza yardımcı olacak. Parasal alanda pek çok yeni kararlar alabilirsiniz.
Yükselen İkizler: Hayata bakış açınızı yenileyebileceğiniz bir yıldasınız. 2011’de tüm planlarınızı sıfırlıyorsunuz. Bu arada sosyal alanda da çok aktif olabilirsiniz. 22 Ocak’tan sonra işle bağlantılı takım çalışmaları maddi konularda yeni kazançlar getirecektir. Aşkta bazı soğumalar ve mesafeler gündeme gelebilir. Yine de yılın ilk yarısında pozitif beklentiler içinde olacaksınız.
Yükselen Yengeç: 2011 hayatınıza önemli kararlar ve özellikle mesleki alanda tek başına hareket edebileceğiniz imkanlar getirmekte. Yıla eğitim hayatınızla ilgili güzel sürprizlerle başlıyorsunuz. Bu dönemde yabancılardan gelen destekler de var. Mart ayından itibaren ve özellikle Nisan’la birlikte kariyerde önemli adımlar atabilirsiniz.
Yükselen Aslan: Bu yıl hayatınıza girecek yeni kişiler, yabancılar sayesinde bakış açınızı tazelemekte ve kendinize yeniden güven duymaya başlamaktasınız. İşle bağlantılı konular zihinsel olarak bazı yükler ve sorumluluklar da getirmekte. Mart ayından sonra, yurtdışı bağlantılı konular ve yolculuklarınız heyecan verici olacak.
Yükselen Başak: Zor geçen son iki yılın ardından 2011 size değişik alternatifler sunmakta. Parasal alanda disiplinli ve akıllıca yol almanız gereken bir sürece girdiniz. Kendi kaynaklarınızı temkinli kullanırken, başkalarından gelecek destekler istikrardan uzak olacaktır. Yılın ikinci yarısında hayatınıza girebilecek yabancılar ve yolculuklar çok keyif verici olabilir.
Yükselen Terazi: Bu yıl yükselen burcunuza yerleşen Satürn size daha fazla sorumluluk, kontrol duygusu ve ciddiyet getirmekte. Hayata daha gerçekçi gözlerle bakıyor, beraberliklerinizi gözden geçiriyorsunuz. Evlilikle ilgili sorumluluklar da var. Ancak bu yıl özellikle ilişkiler alanında sürpriz içeren durumlarla karşılaşabilirsiniz.
Yükselen Akrep: Bu dönemde tam olarak kontrol edemediğiniz koşullar dikkat çekmekte. Yine de ocak ayında her türlü engele ve zorluğa rağmen aşk hayatınızda olumlu bir atmosfer yaşamaktasınız. Hazirandan itibaren ikili ilişkiler ve ortaklıklar size destek verecek şekilde yeniden gelişmeye başlıyor. Yeni bir iş ortamında olabilirsiniz.
Yükselen Yay: 2011’de ortaklaşa işlerde, grup çalışmalarında daha fazla sorumluluk alabilirsiniz. Bu yıl hayattan ne istediğinizi ve kendi kişisel yaratıcılık alanlarınızı düşünmeli ve yeni adımlar atmaktan çekinmemelisiniz. Sürpriz aşklar ve çocuklarla ilgili gelişmeler yaşanabilir. Yılın ikinci yarısında iş ortamında olumlu destekler görebileceksiniz.
Yükselen Oğlak: İş hayatınızda kontrollü ve sabırlı olmalısınız. Karşınıza çıkacak bazı engeller geri planda kalırken çok şey yapabilirsiniz. Bu yıldan başlayarak önümüzdeki 7 yılı iyi planlamanız gerekecek. Zira 2008’den beri kendinizi güçlendirmeye, mücadele etmeye gayret ediyorsunuz. Yılın ikinci yarısında hayatın güzelliklerine çok daha açık olacaksınız.
Yükselen Kova: Bu yıl akademik konular, yurtdışı bağlantılı konularda sorumluluklar almaktasınız. Eğitim konusunda farklı kişilerden ya da kurumlardan destek görebilirsiniz. Aynı zamanda iş hayatınızı içine alan konularda tutarlı ve diplomatik girişimler yapabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki gelişmeler, zihinsel uğraşlar yıl boyunca çok farklı düşünceler geliştirebileceğinizi anlatmakta.
Yükselen Balık: Parasal konulara özel bir önem vermelisiniz. Tembellik etmemek ve yeteneklerinizi harekete geçirmeniz gerekiyor. Ocak sonuna kadar kişisel girişimlerinizde başarılısınız. Finansal alanda eşinizin ya da ortağınızın maddi sorumluluklarını üstleniyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

24 AĞUSTOS-23 EYLÜL
İş, para ve kariyer olanakları
Bu yıl parasal konularla, finansal işlerle oldukça içli dışlı olacağınız anlaşılıyor. Satürn sayesinde maddi durumunuzu daha fazla ciddiye aldığınız için para durumunuzu yoluna koymak için büyük çaba sarfedecek, çalışacak ve başarılı olacaksınız. İş hayatında ve yeteneklerinizi değerlendirme yolunda, kişisel ilişkilerinizi, denge kurmayı ve diplomatik davranmayı daha iyi öğrenmelisiniz. Varolan pazarlama yetenekleriniz, güzellikler ve uyum getiren kapasiteniz, sanatsal yetenekleriniz sayesinde daha çok kazanabilirsiniz. Ancak yatırımlar ve riskli spekülatif durumlara özellikle dikkat etmelisiniz. Bu konularda iyi bir zamanlama geliştirmek gerekecek.
Aniden ortaya çıkan gelişmeler beklenmedik kazançlar getirebileceği gibi, ani kayıplara ve savrulmalara, güvensizliklere de yol açabilir. Neyse ki 22 Ocak- 4 Haziran arasında yeni yatırımlar, krediler yönünde başkalarından büyük destek alabilirsiniz. Eşinizin maddi durumundaki olumlu gelişmeler ya da miras gibi ortaklaşa imkânlar da sevindirici olabilir.
2011’de kendi kişisel yeteneklerinize de güvenmeli ve sürekli kendinize yatırım yapmalısınız. 4 Haziran sonrasında ise yabancılarla işbirliği, dış ticaret ya da yolculuklar, eğitsel konularla, medya ile ilgili fırsatlar kariyerinizde daha iyi tanınmanıza, öne çıkmaya başlamanıza yardımcı olacaktır.
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu zamanlarda daha zahmetsiz ilerleyebilir ve kolayca motive olabilirsiniz. Bu yıl Mars geri gitmese de, 11 Kasım’da burcunuza geçecek ve yavaşlamaya başlayacak. Ancak 2012’nin 24 Ocak’ında geri gitmeye başlayacak. Tam da bu nedenle, 11 Kasım’da hangi konuların gündeme geldiğine, sizin nelere odaklandığınıza dikkat etmelisiniz. Zira 11 Kasım civarında başlanan işler, atılımlar ve başlangıçlar bazı karmaşık durumları ya da gecikmeleri gündeme getirebilir. Bu yıl 15 Ocak’a kadar olan dönem, 11 Mayıs-21 Haziran arasında Mars burcunuzla uyumlu kalırken, işte daha hızlı hareket etme imkânınız olacak. Bu arada 21 Haziran-3 Ağustos arasında meslek hayatında daha çetin ve mücadeleci geçebilir. Bu dönemde yüksek bir rekabet söz konusu. Kuşkusuz 11 Kasım’dan sonra da uzun bir dönem, 2012’nin ortalarına kadar fiziksel açıdan canlı, mücadeleci bir döneme gireceksiniz.

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler
Bu yıl daha çok mesleki konular, istekler dikkat çekerken, aşk ve yaratıcılığınızı ilgilendiren konulara da duyarlı kalmaya devam edeceksiniz. Pluton 2008 yılından bu yana aşk, yaratıcılık ve çocuklar alanında kalmakta. Bu tarihten itibaren acaba hangi konularda daha tutkulu ve arzulu hale geldiniz, nelerin mücadelesini veriyorsunuz hatırlamaya çalışın. Bu süreç 2011’de de devam edecektir ancak artık eskisi gibi aşırı tutumlar sergilemiyorsunuz. Ayrıca 28-31 Ağustos doğumlu bir Başak’sanız Pluton’un dönüştürücü etkisinden çok daha iyi yararlanabilirsiniz.
Hayata daha güçlü enerjilerle bakmaktasınız. Bu arada yılın ilk günlerinde, 22 Ocak’a kadar olan dönemde yeni bir beraberlik olabileceği gibi, size önemli uyanışlar getiren kişilerle de karşılaşabilirsiniz. 4 Haziran’a kadar olan dönemde ise aşk daha çok tutku, derinleşme ve bir dizi fırtına getirebilir.
Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu kaldığı dönemlerde ilişkilerinizde daha umutlu ve iyimser olacaksınız. 4 Şubat-2 Mart döneminde aşkta olumlu haberler ve keyifler söz konusu. Hayata daha pozitif bakabilirsiniz. 22 Mayıs-9 Haziran aralığında hayatınıza girebilecek yeni kişiler, yabancılar olabilir. 21 Ağustos-15 Eylül aralığında ise kişisel çekiciliğinizle öne çıkabilir, kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Bununla birlikte, 23 Şubat-2 Nisan arasında yakın beraberliklerde yaşanabilecek ani tepkiler, aşırı duygusal reaksiyonlar, dengesizlikler ilişkilerinizi çok gerebilir. Benzer şekilde, 9 Haziran - 4 Temmuz arasında da bazı ikilikler, duygusal belirsizlikler, güvensizlikler söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Sağlık
Geçtiğimiz iki yılın gergin koşullarından sonra bu yıl sağlığınızın daha iyi bir koruma altında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yılın ilk yarısında parasal konulardan kaynaklanan güvensizlikler aşırı endişelendiğiniz durumlara yol açabiliyor. Olayları biraz da akışına bırakmaya çalışmalısınız. Çoğu zaman kendi kendinizi yıpratabiliyorsunuz. Bu yıl 23 Şubat-2 Nisan ve 21 Haziran-3 Ağustos dönemlerinde kendinize, sinirlerinize önem verin. Gereksiz endişeler yerine gevşemeye de zaman ayırmalısınız.

Merkür geri giderken nelere dikkat edilmeli?
Merkür 2011’de ateş elementi burçlarda geri gidecek. Merkür’ün geri gittiği 30 Mart-23 Nisan, 3 Ağustos-27 Ağustos, 24 Kasım-14 Aralık dönemlerinde, finansal konuları içeren kararlarda, ortaklıkların getirdiği parasal alanlarda aceleci davranmamalı, sabırlı olmaya bakmalısınız. Bu dönemlerde elde olmayan ve geçmişle ilgili konuların getirdiği yükler karşısında daha fazla kabullenme gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca ailevi konular ve evinize ilişkin sorunlar bazı beklemeler, aksamalar getirebilir.

Aşk, hayatınıza fırtına gibi girecek

YARIN: TERAZİ