Gündem ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2022 ATA AÖF bütünleme sınavına başvuru gerekli mi, sınav ücretli mi?

ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? 2022 ATA AÖF bütünleme sınavına başvuru gerekli mi, sınav ücretli mi?

23.06.2022 - 18:11 | Son Güncellenme:

ATA AÖF Güz Dönemi ve Bahar Dönemi sınavları tamamlandı. Ardından bütünleme sınavına katılacak öğrenciler belli oldu. Bugünlerde ise ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? arayışı başladı. Öğrencilerin bir diğer merak ettiği konu ise 2022 ATA AÖF bütünleme sınavına başvuru gerekli mi, sınav ücretli mi?

ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı 2022 ATA AÖF bütünleme sınavına başvuru gerekli mi, sınav ücretli mi

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için duyurular yayımlandı. Bu yılki ATA AÖF bütünleme sınavı tarihi belli oldu. Öğrenciler ise arayışa geçti. Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler. Peki ATA AÖF bütünleme sınavı giriş belgesi yayımlandı mı? ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, başvuru gerekli mi, sınav ücretli mi?

Haberin Devamı

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI NE ZAMAN?

I. Oturum: 02 Temmuz 2022 Saat:09:30
II. Oturum: 02 Temmuz 2022 Saat:14:00
III. Oturum: 03 Temmuz Saat:15:00

2021-2022 YILI MEZUNİYET ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı üç ders sınavı 7 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Tercihleri

Değerli Öğrencilerimiz, 02-03 Temmuz 2022 tarihlerinde yapılacak olan Bütünleme Sınavı için Sınav Merkezi Tercihleri sistemi açılmıştır. Mevcut sınav merkezini değiştirmek isteyen öğrencilerimiz, Sınav Merkezi tercihlerini 07 Haziran 2022 Salı günü saat 23.59'a kadar yapabilirler. Aksi takdirde sistemdeki mevcut sınav merkezi tercihi geçerli olacaktır. Bütünleme sınavı ülkemizde 81 ilde ve Azerbaycan Bakü'de yapılacaktır. https://obs.atauni.edu.tr/ adresinden sınav merkezi tercihi yapılmakta ve sınav destek talepleri oluşturulmaktadır. Aynı zamanda sınav merkezi tercihleri AtaMeta uygulamamızın “Sınav İşlemleri” katından da yapılmaktadır. Sınava ilişkin destek talepleri Öğrenci Bilgi Sisteminde (OBS) "Öğrenim" menüsü altında yer alan "Sınav Destek Talep" başlığından yapılmaktadır. Not: Sınavda herhangi bir sorun yaşamamak için sınavla ilgili talep kısmını eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurunuz.

Haberin Devamı

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI İÇİN BAŞVURU GEREKLİ Mİ?

Bütünleme sınavına girmek için bir başvuru ya da herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.

Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 20. Maddesinin 6/ç bendinde yer alan "Bütünleme Sınavı:Yarıyıl/yıl sonunda akademik takvimde belirlenen tarihler arasında yapılan sınavdır. Bu sınava, sınav şartlarını yerine getirmek kaydıyla, yarıyıl/yıl sonu sınavlarına girmeyen, bu sınavlara girdiği halde FF, DD veya DC harf notu alan öğrenciler girebilir...." hükmü gereğince Başarı notu CC ve üstü olan öğrenciler bu sınava giremezler. Girmeleri halinde söz konusu hüküm gereği aldıkları notlar geçersiz sayılacaktır.

ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI ÜCRETLİ Mİ?

Haberin Devamı

ATA AÖF bütünleme sınavı için ücret alınmamaktadır. Öğrenciler sadece dönemlik harç ücreti yatırmaktadır.