Gündem ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Hangi gün açıklanacak?

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? Hangi gün açıklanacak?

27.11.2019 - 10:50 | Son Güncellenme:

ATA AÖF soru ve cevapları yayımlandı sıra geldi sonuçlara... Sınavın üzerinden bugün itibarıyla 10 gün geçti. Öğrenciler kritik sürece girilirken sık sık "ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?" diye soruyor.

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı Hangi gün açıklanacak

ATA AÖF vie sınavına giren adayları şu günlerce sonuç heyecanı sardı. 17 Kasım'da gerçekeleşen sınavın sonuçları sabırsız bir şekilde bekleniyor. Atatürk Üniversitesi'nin resmi sitesi yoğun bir ziyaretçi akınına uğrarken her mecradan "ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?" sorusuna yanıt aranıyor.

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ATA AÖF vize sınav sonuç tarihine ilişkin Atatürk Üniversitesi'nden yapılan bir açıklama henüz yok. Sınav sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

ATA AÖF NEDİR?

Fakültede bir eğitim-öğretim yılı içerisinde her dönem için birer adet ara, yarıyıl sonu, bütünleme ve üç ders sınavları yapılmaktadır. Tüm sınavlar sınav merkezlerimizde gözetim altında merkezi sınavlarla yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

Ara Sınavlar

Fakültede ara sınavlar, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınav, dönem sonu not ortalamasını %30 oranında etkilemektedir.

Yarıyıl Sonu Sınavı

Fakültede yarıyıl sonu sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Yarıyıl sonu sınavları dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkilemektedir.

Haberin Devamı

Bütünleme Sınavı

Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.

Üç Ders Sınavı

Fakültede üç ders sınavı gerçekleştirilmektedir.