Gündem Atabeyler için darbe yerine terör suçlaması

Atabeyler için darbe yerine terör suçlaması

04.02.2011 - 02:43 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan’ı hedef aldıkları iddia edilen Atabeyler Grubu için savcı, sanıkların terör örgütü kurduğunu, ancak hedeflerinin hükümeti yıkmak olmadığını bildirdi

Atabeyler için darbe yerine terör suçlaması

“Atabeyler Grubu”na yönelik olarak 2 emniyet müdürü, 2 subay ve 2 astsubayın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Eski Başbakanlık Danışmanı Cüneyd Zapsu’nun bir dönem ortağı olduğu BİM Mağazaları’nı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı iddia edilen sanıkların yargılandığı davada, savcılık esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcılık, sanıkların terör örgütü kurduklarını, ancak hedeflerinin hükümeti yıkmak olmadığını kaydetti. Savcılık, kurdukları örgütü, TSK’ya zarar verebileceği gerekçesiyle dağıtan sanıklar için etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını ve bu suçtan ceza verilmemesini istedi. Savcılık, sanıklara patlayıcı imal etmek suçundan ise 6 yıl 9 aydan 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.
Sanıkların evlerinde yapılan aramada patlayıcı madde, mühimmat, malzeme, doküman ele geçirildiğini anımsatan savcılık sanıkların eylemlerinin “terör suçu niteliğinde” olduğunu, hükümetin görev yapmasını engellemeye teşebbüs suçunu ise işlemediklerini kaydetti.