Gündem Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın! Vali son bilgileri paylaştı

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın! Vali son bilgileri paylaştı

20.09.2022 - 14:11 | Son Güncellenme:

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrenci yemekhanesinin çatısında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken Vali Memiş son bilgileri de paylaştı.

Üniversite kampüsü içindeki merkezi yemekhanede, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Haberin Devamı

Doğalgaz ve elektriğin kesildiği yemekhanede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken sevindirici gelişmeyi Erzurum Valisi Memiş paylaştı.

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın Vali son bilgileri paylaştı

DUMANLAR ŞEHİR MERKEZİNİ SARDI

Büyük panik oluşturan yangın dolayısıyla patlama riskine karşılık kampüs içerisindeki trafik akımı ise kesildi. Patlama riski dolayısıyla yangın yerinde büyük güvenlik önlemleri alındı. Yemekhanede çıkan yangının dumanları ise şehir merkezini sardı.

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın Vali son bilgileri paylaştı

YANGINA MÜDAHALEYE TOMA DESTEĞİ

Çalışmalara Emniyet Müdürlüğü'nün toplamsal olaylara müdahalede kullandığı TOMA ile de destek verildi.

10 bin metrekare kapalı alanı olan ve aynı anda 2 bin kişinin yemek yiyebildiği yemekhanedeki yangını söndürme çalışmalarını, Vali Okay Memiş, Emniyet Müdürü Levent Tuncel ile Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı da yerinde takip ediyor.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın Vali son bilgileri paylaştı

VALİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Erzurum Valisi Okay Memiş yangına ilişkin son dakika bilgileri de paylaştı. Memiş'in açıklamaları şöyle;

Üniversitemizin yemekhanesinde büyük bir yangın başladı. Hafif bir dumanla başlayan bir şeydi ama birden bütün çatıyı kaplayan yangındı. Neredeyse 6 dakika içerisinde büyükşehir ekiplerimiz olaya müdahale etmeye başladılar. Rüzgarın da etkisiyle yangın büyümeye devam etti. Yaklaşık 15 dakika içerisinde yüzlerce ekiple beraber müdahale ediyoruz.

Öğrencisi olan velilerimiz müsterih olsunlar. Can kaybı olmadı. Yangın devam ediyor. Biz yangının kontrol altına alındığını değerlendiriyoruz. Soğutma çalışmaları sürüyor. Yangın devam etse bile başka yerlere sıçramamasını kontrol altına aldık.

Atatürk Üniversitesi yemekhanesinde yangın Vali son bilgileri paylaştı