Gündem Avukat Feyza Altun gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı! İstenen ceza belli oldu

Avukat Feyza Altun gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı! İstenen ceza belli oldu

22.02.2024 - 13:16 | Son Güncellenme:

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatılan Feyza Altun’un hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Avukat Feyza Altun gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı İstenen ceza belli oldu

Avukat Feyza Altun hakkında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yapıldı.

Haberin Devamı

20 Şubat Salı günü savcılıkta ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Altun, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şeklinde adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

“DİNİ BİR İNANCA HAKARETTE BULUNMADIM”

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma yer verildi. Şüpheli Feyza Altun, iddianamede yer alan savunmasında paylaşımı kendisinin yaptığını ancak şeriatin din olmadığını, siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakarette bulunmadığını söyledi. İddianamede Türk Dil Kurumu’na göre şeriatın kelime anlamının, "Kur’andaki ayetlerde Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan islam kanunu, islam hukuku" olduğuna değinildi. 

Haberin Devamı

Feyza Altun’un paylaşımının ardından bir çok sosyal medya kullanıcısının bu paylaşıma tepki gösterdiği ve kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği iddianamede yer aldı. Şüpheli Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.