Gündem ‘Avukatın kucağında ağlıyordu’

‘Avukatın kucağında ağlıyordu’

13.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kapatılan Barış ve Demokrasi Partisi’nin 2011’deki siyasi çalışmalarına, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve Nevruz etkinliklerine katılan Gülistan Diken Akbaba, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yargılandığı davada cezasının Yargıtayca onanmasının üzerine 19 Şubat’ta tutuklandı.

‘Avukatın kucağında ağlıyordu’

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ne konulan Akbaba’yla birlikte 6 aylık oğlu Miraz da cezaevine girdi. İnfazının durdurulması talebi yapılan Gülistan Diken Akbaba önceki gün Gebze Cezaevi’ne nakledildi.
Çizgi film açmış
Nakil aracının havasız olduğu gerekçesiyle Miraz bebekle ring aracına binmek istemeyen annenin başka bir araç talebi de kabul edilmedi. Ortada kalan Miraz bebek, hapishaneye çağrılan babaya verilmek üzere ailenin avukatlarına teslim edildi.
Cezaevine ulaştığında karşılaştığı manzarayı anlatan baba Cengiz Akbaba “Önceki gün eşimle kapalıda görüştüğümüzde nakil söz konusu değildi. Salı sabahı cezaevinden arayıp eşimin bir dilekçe yazdığını ve cezevine hemen bir avukat göndermemi söylediler. Anadolu yakasında olduğum için telefonu kapattıktan sonra, Bakırköy’e yakın olan avukatlarımızdan birini yönlendirdim. Yönlendirdikten sonra ben de hemen Bakırköy’e geçmek için hareket ettim. Eşime ‘Ya bebeğinle ring aracına binersin ya da tek gidersin’ denilmiş. Eşim de mecburen bebeği avukatımıza teslim etmiş. Karşıdan geldiğim için, avukatımızdan epey geç geçtim Bakırköy’e. Gittiğimde Miraz avukatın kucağında hıçkıra hıçkıra ağlıyordu. Avukat sakinleştirmek için telefonundan çizgi film açmış ama 8 aylık bir bebek tanımadığı birinin yanında ne kadar kalabilir ki? Eşim bir saat geç götürülebilirdi, en azından bebeğimizi teslim alırdım” dedi.
Eşine ceza veren hakimlerin görevden ihraç edildiğini ve FETÖ üyeliğinden tutuklandığını söyleyen baba Akbaba, “Bu hukuksuzluğun son bulmasını istiyorum. Adli suçlular denetimli serbestlikten yargılanırken bebeğime bile sarılamıyorum. 8 haftadır kapalı görüşte bir camın arkasında bebeğimi görüyorum. KHK’lar bahane edilerek açık görüşe çıkılmasına izin verilmiyor” ifadelerini kullandı.