Gündem Ayılar otomobili parçaladı! Araç sahibine sigorta şirketinden 2. şok

Ayılar otomobili parçaladı! Araç sahibine sigorta şirketinden 2. şok

16.08.2023 - 10:03 | Son Güncellenme:

Trabzon’da Alaca Yaylası’na çıkan Kemal Söyler sabah kalktığında otomobilini görünce büyük bir şok yaşadı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinden yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Trabzon’un Şalpazarı ilçesine gelerek Alaca Yaylası’na çıkan Kemal Söyler sabah kalktığında ayının otomobiline verdiği zararı görünce büyük şok yaşadı.

ARAÇTA BÜYÜK HASAR

Otomobilinin ön camının kırıldığını, sol kapısının parçalandığını, yakıt kapağı ve tamponunun söküldüğünü, aracında çok sayıda hasarın bulunduğunu gören Kemal Söyler kasko yaptırdığı sigorta şirketine başvurduğunda ise ayının otomobiline verdiği hasarın sigorta kapsamı dışında olduğunu öğrenince ise ne yapacağını şaşırdı. Söyler cep telefonu ile çektiği video kaydı ile tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

ORTALIĞI TALAN EDİYORLAR

Trabzon’un yaylalarında kışın yayla evlerine giren, ortalığı talan ederek yiyecek arayan, yayla evlerinin kapı pencerelerini kırıp maddi hasara yol açan ayılar yazın da yaylaya gelenlerin arabalarına zarar vermeye başladı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinden Şalpazarı ilçesinin 2 bin 130 metre yükseklikteki Alaca Yaylası’na tatilini geçirmek üzere gelen Kemal Söyler, sabah kalktığında gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü.

Ayılar otomobili parçaladı Araç sahibine sigorta şirketinden 2. şok

GELEN CEVAP ŞAŞIRTTI

Ayı tarafından aracının parçalandığını fark eden Kemal Söyler hemen aracını sigortalattığı sigorta şirketini aradı. Sigorta şirketi yetkilisi kendisine “Biz buna bir şey yapamayız, kasko karşı tarafın hasarına ödeme yapar” deyince Söyler, cep telefonu ile çektiği video ile tepkisini dile getirdi. Söyler, “Desene aracımda kan izi var ayı yaralanmış gidip ayıyı bulup tedavi ettirip tedavisini ettireceğiz. Bizim zararımızı kim ödeyecek?" diyerek tepkisini dile getirdi.

100 BİN LİRALIK İKİNCİ ŞOK

Haberin Devamı

Ayının aracın yürüyen aksamına zarar vermemesi nedeniyle aracını Beşikdüzü ilçesindeki oto sanayiye getiren Söyler, 100 bin liraya yaklaşan araç tamir maliyetini öğrenince ise ikinci şoku yaşadı.

AYILAR, GİRDİKLERİ BAHÇEDE YÜZLERCE KARPUZU YEDİ

Öte yandan Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde sıcaktan bunalan ayılar, girdikleri bahçede yüzlerce karpuz ve kavunu yedi.

Edinilen bilgiye göre, Taşköprü ilçesine bağlı Avşar köyünde çiftçilikle geçimini sağlayan Yılmaz Doğan’a ait bahçeye zarar verildi. Sabah kalktığında bahçesine zarar verildiğini gören Yılmaz Doğan, yaptığı araştırma neticesinde bahçesine ayıların girdiğini tespit etti. Ayılar, son günlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından bunalarak girdiği bahçede yüzlerce karpuz ve kavunları yiyerek zarar verdi.

Ayıların bahçesine zarar verdiğini ve yüzlerce kavun ve karpuzu yediğini söyleyen Yılmaz Doğan, “Bu sene ayı sayısı ilçemizde arttı. Ayıların ilk saldırısı değil önceden de saldırmışlardı. Muhtemelen yarın da saldıracak. Bu sene karpuzlarımızı, kavunlarımızı yiyemeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ayılar otomobili parçaladı Araç sahibine sigorta şirketinden 2. şok