Gündem Aynı yerde defalarca TIR devrildi! Ölüm geçidi

Aynı yerde defalarca TIR devrildi! Ölüm geçidi

13.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azami yüksekliği 4 metre olan araçların geçebildiği Marmaray üst geçidine çarparak devrilen TIR 4 can aldı. Başka şoförün kullandığı aynı TIR’ın 5 yıl önce aynı yerde devrildiği ortaya çıktı. Son yıllarda onlarca benzer kazanın yaşandığı güzergâhı TIR’ların kullanması tartışma yarattı...

Aynı yerde defalarca TIR devrildi Ölüm geçidi

FERİT ZENGİN, EREN KOCA Haber Merkezi - İstanbul Bakırköy Rauf Orbay Caddesi’nde Mehmet Fettahoğlu yönetimindeki 34 ER 260 plakalı kâğıt yüklü TIR, Marmaray üst geçidine çarparak otomobilin üzerine devrildi. Kazada iftara giden aynı aileden 4 kişi yaşamını yitirdi. Bir kişi de ağır yaralandı. Kaçan sürücü Fettahoğlu, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.  

Haberin Devamı

Kazaya ilişkin görüntülerde Fettahoğlu’nun geçitten en fazla 4 metre yükseklikte araçların geçebileceğini gösteren ve “Dikkat Düşük Köprü, Yüksek araçlar sağdan çıkınız” şeklindeki yönlendirme tabelalarına rağmen seyrettiği görüldü. İfadesinde aynı yolu daha önce de kullandığını belirten Fettahoğlu, kavşaktaki 4 metre üstü araçlara mecburi yön tabelasını gördüğünü ancak aracı 3.80 metre olduğu için yola devam ettiğini söyledi. Adliyeye sevk edilen Fettahoğlu, ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı. 

Aynı araç aynı yerde devrildi 

Öte yandan 34 ER 260 plakalı aynı TIR’ın 23 Nisan 2019’da da aynı alt geçitte devrildiği, 5 yıl önceki kazada da sürücü Osman Fırat’ın hafif yaralandığı ortaya çıktı. Bu kazanın hemen ardından da 29 Nisan 2023’te de Anadolu Efes’te oynayan Bryant Dunston’ın kullandığı otomobilin üzerine de bir TIR’ın aynı üst geçide çarpması nedeniyle dorsesi devrilmişti. Yaralanan Dunston, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Çevre sakinleri ise üst geçidin kapatılmasını ya da yeniden yapılmasını istiyor. 

Haberin Devamı

Aynı yerde defalarca TIR devrildi Ölüm geçidi

Aynı caddedeki TIR faciaları! 

2 AĞUSTOS 2018: Mevlüt Sağlam yönetimindeki TIR, Yeşilyurt köprüsüne çarptı. Devrilirken TIR’ın dorsesi -otomobile çarptı. İki sürücü de yaralandı. 

31 EKİM 2022: Florya yönüne giden sürücü S.Ö. idaresindeki TIR şoförü yüksekliği hesaplayamayınca dorse alt geçide çarptı. TIR dorsesinin çarptığı yan şeritteki saraç sürücüsü yaralandı. 

19 OCAK 2023: Abdulkadir Çolak yönetimindeki TIR, Marmaray üst geçidine çarpıp devrildi, şoför yaralandı. 

23 MAYIS 2023: B.U’nun kullandığı TIR, Marmaray alt geçidine takıldı. Savrulan TIR dorsesi, aynı yöndeki otomobile çarptı. TIR şoförü yaralandı. 

1 HAZİRAN 2023: Rauf Orbay Caddesi’nde Florya istikametine giden Mesut Ü. idaresindeki TIR, üst geçide çarpıp devrildi. Sürücü, kazayı yara almadan atlattı. 

7 EKİM 2023: Cemil K. idaresindeki TIR üst geçide çarptı. TIR sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. 

14 EKİM 2023: 4 adet TOGG taşıyan TIR seyir halindeyken Marmaray köprüsüne çarptı. Üst kısımda bulunan araç, üst geçide takıldı. TIR’daki 3 araç hasar aldı. 

Haberin Devamı

22 ŞUBAT 2024: TOGG yüklü TIR, Marmaray üst geçidine takıldı. Arkasından gelen kamyon ani fren yapıp durunca ona da otomobil çarptı. 3 araçta hasar meydana geldi.