Gündem Ayşe öğretmenin ödülü Erdoğan’dan

Ayşe öğretmenin ödülü Erdoğan’dan

24.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Diyarbakır Hani’deki Topçular Ortaokulu’nda birçok öğrencinin müzikle tanışmasını sağlayan ve “Hayatın Ritmini Yakala” grubuyla 2016’da “Yetenek Sizsiniz Türkiye” şampiyonluğu yaşayan öğretmen Ayşe Oral, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Diyarbakır’ı temsilen yılın öğretmeni seçildi.

Ayşe öğretmenin ödülü Erdoğan’dan

Oral’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alacağı öğrenildi. İlk görev yeri Topçular Ortaokulu olan Balıkesirli Ayşe Oral, 4 yıllık meslek hayatında birçok öğrenciyi müzikle tanıştırdı. Geri dönüşüm malzemelerinden enstrüman yaparak çocuklara müziği sevdirdi. Plastik bardaklarla çocuklara ritim duygusu kazandırmaya çalışan Oral, bir hayırseverin enstrüman göndermesiyle okulda “Hayatın Ritmini Yakala” grubunu kurdu. Okula kendi imkanlarıyla müzik odası yapan Ayşe öğretmen, ilçe genelinde 175 öğrencinin katıldığı “Sesler Yarışıyor” yarışmasını düzenleyerek öğrencilerin özgüvenlerini yükseltti.

Haberin Devamı

Şampiyon oldular

Kendisi gibi müzik öğretmeni olan abisinin köy okulundaki öğrencileriyle, kendi öğrencilerini kaynaştırarak “Hayatın Ritmini Yakala” grubunu oluşturan Ayşe öğretmen, 2016 yılında katıldıkları “Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarışmasında şampiyonluk yaşadı. Ayşe öğretmen en büyük ödülü ise mezun ettiği öğrencilerinin güzel sanatlar lisesini birincilikle kazanmasıyla aldı. Öğrencileriyle Almanya ve Gürcistan’da konser veren Ayşe öğretmenin bu yolculukları sayesinde bazı öğrencileri ilk kez denizi gördü.

Ayşe öğretmenin ödülü Erdoğan’dan
Diyarbakır’ı temsilen

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan başta olmak üzere öğrencileriyle birlikte birçok kişiye müzik dinletisi sunan Ayşe öğretmen, çocuklar için yaptığı çalışmalarla Diyarbakır’ı temsilen ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi. Ayşe Oral öğretmenin ödülünü Erdoğan’dan alacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Hayatlarına müzikle dokunmak istedim’

Milliyet’e konuşan Ayşe Oral, okula ilk geldiğinde öğrencilerin müzik hakkında fikirlerinin olmadığını belirterek şunları söyledi: “Çocuklar müzik dersinin sadece şarkıdan ibaret olduğunu sanıyordu. Konserler sayesinde çok gezdik, ilk kez yürüyen merdiven, asansör gören öğrencilerimiz oldu. Öğrencilerin hayatlarına müzikle dokunmak istedim.”