Gündem Ayvalık'ta bot battı

Ayvalık'ta bot battı

30.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir Ayvalık’ta önceki gece Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleriyle çocuklarından oluşan 14 Türk vatandaşı ve organizatör oldukları belirtilen 2 kişi, yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek için şişme bot ile denize açıldı. Bot, Ayvalık’ın Çıplak Ada açıklarında alabora oldu.

Ayvalıkta bot battı

Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki botların devriye yaptığı saatlerde termal kameralarla belirlenen 9 kişi kurtarıldı. Kurtarılanların botta toplam 16 kişi olduklarını söylemeleri üzerine ekipler ile İzmir’in Dikili ilçesinden gelen helikopterin havadan yardımıyla arama çalışmaları başlatıldı. Arama kurtarma çalışmalarının ardından 3’ü bebek 6 kişinin cesetleri denizden çıkarıldı, kaybolan organizatörün bulunması için çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

ByLock’çu öğretmen de aranıyordu

Kurtarılanlardan B.Ç.’nin, Edremit’te kuyumculuk yaptığı ve arandığı, örgütün ilçe mütevelli grubunda bulunduğu; G.Y’nin örgüte ait eğitim kurumlarında çalıştığı ve boğulan G.Y.’nin eşi olduğu; H.A.’nın arandığı, ByLock kullanıcısı olduğu ve öğretmenlikten ihraç edildiği; E.A.’nın ByLock kullanıcısı olduğu ve arandığı; Ö.F.Ö’nün ise organizatör olduğu bildirildi.

FETÖ’nün Edremit imamı

Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada, teknenin batması sonucu ölenlerin Y.B.A, B.Y. ve N.Y. isimli çocuklar ile S.A. ve S.A. adlı kadınlar ve örgüt üyeliğinden aranan G.Y. olduğu, kayıp kişinin ise organizatörlük yaptığından şüphelenildiği bildirildi. Teknedeki İ.A, B.Ç, G.Y, H.A, E.A, Ö.F.Ö, M.R.A, E.A ve R.Ç’nin kurtarıldığı belirtilen açıklamada, kurtarılanlardan İ.A.’nın, örgüt elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeninin kocası olduğu kaydedildi. Açıklamada, İ.A.’nın, aile hekimiyken KHK ile ihraç edildiği, örgütün sözde Edremit ilçe imamı olduğu ve hakkında arama kararı bulunduğu bildirildi. l BALIKESİR AA