Gündem Ayvalıtaş’ın tabutunu ‘yaralı anneler’ taşıdı

Ayvalıtaş’ın tabutunu ‘yaralı anneler’ taşıdı

15.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime Ayvalıtaş’ın tabutunu, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Sarısülük, Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annelerinin de arasında bulunduğu kadınlar taşıdı...

Ayvalıtaş’ın tabutunu  ‘yaralı anneler’ taşıdı

Gezi Parkı eylemleri sırasında bir arabanın çarpmasıyla 19 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren annesi Fadime Ayvalıtaş (47), dün son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişi, evlat acısına dayanamayan acılı anneye son görev için dün öğle saatlerinde Ataşehir Pir Sultan Abdal Cemevi’nde toplandı. Cenazeye katılan binlerin içerisinde CHP milletvekilleri Kadir Ensar Öğüt, Mahmur Tanal, Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ve çok sayıda parti üyesi ve Taksim Platformu üyeleri vardı.
Cenaze töreninde Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, ağabeyi Mustafa Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ile olaylar sırasında başına aldığı darbe sonucu hâlâ yoğun bakımda bulunan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, dayısı İsmail Düzen de hazır bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de cenazeye çelenk gönderdi.
Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Fadime Ayvalıtaş’ın cenazesi Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Berkin Elvan’ın annelerinin de aralarında bulunduğu bir grup kadın tarafından taşınarak oğlu Mehmet Ayvalıtaş’ın yaşamını yitirdiği köprüye götürüldü. “Anaların öfkesi katilleri bulacak” sloganı eşliğinde götürülen cenazeyle köprü trafiğe kapatılarak Mehmet Ayvalıtaş ve Fadime Ayvalıtaş anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından Fadime Ayvalıtaş’ın cenazesi Çekmeköy Mezarlığı’nda defnedildi

Haberin Devamı

‘Hâkimler sorumlu’

7 ay içinde önce oğlunu ardından eşini kaybeden Ali Ayvalıtaş’ın cenaze töreninde güçlükle ayakta durduğu görüldü. Gözü yaşlı Ali Ayvalıtaş şunları söyledi: “Bunun sebebi o uyuyan hakimler. Başlarını yastıklarına koyduklarında eğer rahatlarsa ben onları Allah’a havale ediyorum. Adaleti nerede arayacağımızı şaşırdık. Görün gerçek anne, baba böyle oluyor. Allah böyle evlat acısını hiç kimseye yaşatmasın.”

Yazarlar