Gündem Aziz Güler uğurlandı

Aziz Güler uğurlandı

23.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlığın izniyle cenazesi Türkiye’ye getirilen Güler, Gazi Mahallesi’nden binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurladı.

Aziz Güler uğurlandı

Suriye’de İŞİD’in döşediği mayına basarak hayatını kaybeden 27 yaşındaki PYD’li Aziz Güler’in cenazesi 59 gün sonra İstanbul’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Ceylanpınar’ın karşısındaki Suriye’nin Haseki kentinde İŞİD militanlarının döşediği mayına basarak 21 Eylül’de hayatını kaybeden PYD’li Aziz Güler’in cenazesi Cuma günü Başbakanlığın izni ile önce Şanlıurfa’ya buradan da İstanbul’a getirilmişti. Güler için dün Gazi Mahallesi’nde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Şair Abay Lisesi önünde toplanan kalabalığın yürüyeceği caddedeki bazı sokakların barikatlarla kapatılırken, cenaze için görevlendirilen sivil kişiler ise yürüyüşe gelenlerin üstünü ve çantalarını aradı. Yürüyüşe, Güler’in ailesi, yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra eski milletvekili Sebahat Tuncel, HDP’li milletvekilleri Garo Paylan, Burcu Çelik Özkan ve Ertuğrul Kürkçü katıldı. Yürüyüşün gerçekleştiği cadde boyunca binalara Aziz Güler’in fotoğraflarının bulunduğu dev pankartlar asıldı. Kalabalığın geçişi sırasında bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlayarak yürüyüşe destek verdi. “Aziz Güler ölümsüzdür” sloganları ile cemevinden çıkarılan Güler’in cenazesine karanfiller atıldı. Güler’in cenazesi Gazi Mezarlığı’na defnedildi.