Gündem Aziz Nesin’in 100 yıllık arşivi sergiyle gün yüzüne çıkıyor

Aziz Nesin’in 100 yıllık arşivi sergiyle gün yüzüne çıkıyor

12.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aziz Nesin’i doğumunun 100. yılında daha yakından tanıtmak amacıyla kişisel arşivinden seçkiler sergisi açılıyor

Aziz Nesin’in 100 yıllık arşivi  sergiyle gün yüzüne çıkıyor


Aziz Nesin’in yazılı ve görsel arşivi, doğumunun 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisiyle ilk kez ayrıntılı bir çalışmayla paylaşıma açılıyor. Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen sergi, 9 Haziran - 16 Temmuz tarihleri arasında Tophane’deki Tütün Deposu’nda ziyaretçilerle buluşacak.
Nesin Vakfı tarafından organize edilen serginin küratörlüğünü Işın Önol üstleniyor. Nesin Vakfı’nın arşivleri açılarak hazırlanan sergide, Aziz Nesin’in kişisel arşivinden bir seçki, elyazması notları, eşyaları, biriktirdikleri, aldığı ulusal ve uluslararası ödüller ve kitaplarının yanı sıra, yaşamı üzerine video röportajlar ve belgeseller de yer alıyor.
Serginin arşiv çalışmaları Aziz Nesin’in kişisel arşivi üzerinde çalışarak yeni kitaplar yayımlayan ve hemen hepsi eski yazıyla tutulmuş taslak ve notlarını latin harflerine aktaran Esin Pervane ve Salih Bora tarafından yürütüldü. Serginin tüm taşıyıcı ahşap üniteleri Berk Asal tarafından tasarlandı, kurulumu ise Nesin Vakfı öğrencileri ve mezunları tarafından yürütülecek.