Gündem Baba vahşeti isyan ettirdi

Baba vahşeti isyan ettirdi

06.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızına işkence yapan uyuşturucu bağımlısı babanın mahkeme tarafından serbest bırakılması sosyal medya üzerinden yayılan fotoğraflar sonrası kamuoyunu ayağa kaldırdı. Bakanlık mağdur kız çocuğu ile tehdit gören ailesini koruma altına aldı

Baba vahşeti isyan ettirdi

Kızına işkence yapan bir babanın mahkeme tarafından serbest bırakılması sosyal medya üzerinden yayılan fotoğraflar neticesinde kamuoyunu ayağa kaldırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girerek, uyuşturucu bağımlısı adam tarafından işkenceye maruz kalan kız çocuğu ile tehdit gören ailesini koruma altına aldı.
İstanbul Kağıthane Çocuk Karakolu’na işkence gören bir kız çocuğu için atanan avukatın, önceki gün sosyal medyadan paylaştığı fotoğraflar tepki yarattı. Avukat, 13 yaşındaki kız çocuğunun uyuşturucu bağımlısı babası tarafından yaklaşık 6 saat işkenceye maruz kaldığını, sigara yedirilen çocuğun demir çubuklarla şiddet gördüğünü yazdı. Avukat, babanın bir yakınına vücudunda işkence izleri olan kız çocuğunun fotoğraflarını göndererek, “Kendi çocuğuma neler yaptım, sana neler yapacağımı tahmin et” şeklinde mesajlar attığını ifade etti.

Avukat medyadan duyurdu
Annenin çocuğunu hastaneye götürmesi ile ortaya çıkan olay sonrası hakkında çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, eziyet, öldürmeye teşebbüs ve tehdit suçlarından şikâyetçi olunan adam, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. İddiaya göre, karakol çıkışı işkence mağduru yürüyemeyen kız çocuğunu eve götürmesine yardımcı olmasını istedikleri polis ekipleri, ne anneye ne de çocuğa destek çıktı. Yatalak babası ve işkence gören kızıyla kendisini eve kitleyen anne, avukatı arayarak, “Tek umudum tutuklanmasıydı, şimdi ben ne yapacağım. Dışarı çıkmaya korkuyorum” diyerek isyan etti. Avukat, son çare olarak adamın tutuklanması ve ailenin yardım alabilmesi için sosyal medyadan olayı duyurmak zorunda kaldı.
Olayın sosyal medyadan tepki toplamasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, hem avukatla hem de aileyle irtibata geçti. Bakanlığın devreye girmesinin ardından evin önünde polis ekipleri gönderildi. Alınan bilgiye göre, kız çocuğu güvenli bir yere götürülerek koruma altına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Babasının eziyetine maruz kalan çocuğumuz, gecenin ilk saatlerinde annesi ve dedesi ile birlikte koruma altına alındı. Olayı fark ettiği anda ilgili birimlerimize haber vererek bir facianın önlenmesine vesile olan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak söz konusu olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Çocuğa eziyet eden şahsın serbest bırakılması hususunda ilgili mercilere itirazımız iletildi. Bakanlık olarak yargılama aşamasında çocuk ve ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.