Gündem Babalar Günü hangi gün kutlanacak? 2019 Babalar Günü ne zaman?

Babalar Günü hangi gün kutlanacak? 2019 Babalar Günü ne zaman?

10.06.2019 - 11:48 | Son Güncellenme:

Babalar Günü için heyecan dorukta. Bu güzel günde babasını mutlu etmenin yollarını arayan milyonlarca kişi, 2019 Babalar Günü'nün bu yıl hangi güne denk geldiğini araştırıyor? İşte 2019 Babalar Günü tarihi...

Babalar Günü hangi gün kutlanacak 2019 Babalar Günü ne zaman

Babalar Günü ne zaman kutlanacak sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki çok ülkede Haziran ayı içerisinde kutlanan Babalar Günü ülkemizdede Haziran ayı içerisinde kutlanacak. Hayatımızda çok özel bir yere sahip olan Babalarımız için bu özel günde hediye almaya planlayan vatandaşlar tarihi araştırmaya devam ediyor. Peki Babalar Günü ne zaman kutlanacak?

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü birçok ülkede haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Babalar Günü bu yıl, 16 Haziran 2019 Pazar günü kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ KUTLAMASI NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Yazarlar