Gündem Babası oradan hissetmiştir

Babası oradan hissetmiştir

23.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soma’da madende ölen İbrahim Salgın’ın oğlu İsmet’e ilik bulunduğu haberini aile Milliyet’in haberinden öğrendi

Babası oradan  hissetmiştir

Soma’daki madende yaşamını yitiren İbrahim Salgın’ın evinde bir haftadır süren yas Salgın ailesinin 14 yaşındaki oğlu İsmet’e uygun iliğin bulunduğu haberinin ulaşmasıyla bir nebze de olsa dindi. Milliyet’in haberiyle müjdeyi alan anne Aynur Salgın, “Acımız bir tarafta ama sevincimiz ağır bastı. Babası da hissetmiştir toprak altında bu anı” dedi. İlk karşılaşmamızda ağlayan İsmet, ise dün eve gelen diğer basın mensuplarına neşeli pozlar verdi.
İsmet’e ilik bulunduğu haberini tüm Türkiye gibi Milliyet’in haberinden öğrenen anne Aynur Salgın, iki farklı duyguyu bir arada yaşadığını dile getirerek, “Eşime madende çok baskı yaptılar. Çocuğumuzu doktora götürmek için bile izin vermiyorlardı, yevmiyesinden kesiyorlardı. Eşim gizli gizli çocuğumuzu doktora götürüyordu. Sözün bittiği yer. Bir yanda acı yaşıyorum, diğer tarafta sevinç. Oğlumun sağlığına kavuşmasını, daha sonra yine onun için bir ev istiyorum” diye konuştu.

Baroni forması istedi
Anne Salgın müjdeli haberi alma anlarını da şöyle anlattı:
“Sabah yeni kalkmıştım. Yeğenim arayarak ‘Teyze İsmet’e ilik bulunmuş’ dedi. Acımın çok büyük olduğunu şaka yapmamasını söyledim. Bunun üzerine TV’yi aç dedi. Bu sırada İsmet de kahvaltı yapıyordu. Bir yandan televizyonu açarken İsmet’e de bunu söyledim. İsmet de bana ‘Şaka yapma’ dedi. Televizyonu bir açtık ki gazete sayfası ekranda. İsmet’in fotoğrafı var ve ‘Yaşa İsmet’ yazıyor. Anlayamadık spiker haberi okudu. Bulunduğunu söylediğinde çığlık attık. Çok mutlu olduk. Acımız bir tarafta ama sevincimiz ağır bastı. Babası da hissetmiştir toprak altında bu anı. Meğer o gelen telefon gerçekten de mutlu habermiş. O telefon bu telefonmuş. İnanabiliyor musunuz? Ölüm haberini aldığımızda ilik bulunduğu haberini de almışım, farkında değilim. Umarım son testte de bir şey çıkmaz ve nakil olur. Dün çok ağladık bugün yüzümüz güldü. Çok ama çok mutluyuz. Bize bu anları yaşattınız, teşekkürler Milliyet.”
Sağlığına kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşayan İsmet de şunları söyledi:
“Babamı kaybettim, çok üzgünüm. Babam berber olmamı istiyordu. Hem okuyacağım hem de berber olacağım. İlik bulunduğu için sevinçliyim. Arkadaşlarımla rahat rahat oynayacağım. İlaç falan da içmeyeceğim. Fenerbahçeliyim. Beni babam Fenerbahçeli yaptı. Cristian Baroni’nin hayranıyım. Onun formasını alsam bir de konuşsam çok mutlu olurum.”

Haberin Devamı

Bakanlık masrafları karşılayacak

Aileyi ziyaret eden İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz “Sağlık Bakanlığımız ilik naklinin yurt dışından getirilmesi için tüm masrafları karşılayacak. İnşallah, İsmet sağlığına kavuşur” dedi.