Gündem Babasıyla karaciğer kardeşi!

Babasıyla karaciğer kardeşi!

04.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yaşayan Rabia ve Abdurrahman Cömert çiftinin çocukları Hümeyra’nın 2 haftalıkken yapılan kontrollerde safra yolları olmadan dünyaya geldiği belirlendi.

Babasıyla karaciğer kardeşi

Minik Hümeyra, 2.5 aylıkken safra yolları eksikliği ameliyatı oldu. Ameliyata rağmen durumunda düzelme olmayan Hümeyra’nın karaciğer nakli olmasına karar verildi. Yapılan tetkiklerde 8 aylık Hümeyra’ya baba Abdurrahman Cömert’ten nakil yapılması uygun görüldü.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Koray Acarlı tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla küçük kız sağlığına kavuştu.

Küçük kızının doğumundan itibaren sürekli sağlık sorunları yaşadığını anlatan baba Cömert şunları söyledi:

“Kızım doğduğunda bir hastalığı olduğunu anlamıştım. Normal bir bebek gibi değildi, rengi çok sarıydı. Benim karaciğerimin uyduğunu öğrenince dünyalar benim oldu. Bütün organlarımı veririm yeter ki kızım iyi olsun diye düşündüm. Ameliyat öncesi çok endişeliydim. Çünkü kızım çok küçük. Artık çocuğumun sağlığı yerinde, bizden mutlusu yok. Hem baba kız hem karaciğer kardeşi olduk. O artık benim ciğerim “

Organ bağışı çok önemli, kimse organlarını vermekten çekinmesin. Ben kızıma karaciğerimle hayat oldum. Nakil bekleyen çok hasta var, herkes Hümeyra gibi şanslı olmayabilir” dedi.

Yazarlar