Gündem Seçil Erzan: Bagaj açılınca para kapışılıyordu

Seçil Erzan: Bagaj açılınca para kapışılıyordu

16.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

HTS kayıtları, MASAK raporu ve banka hareketlerinin incelenmesini talep eden Erzan, “Kiminin Seçil ablasıydım, kiminin arkadaşı, kiminin ortağıydım. O paraları bankacı olduğum için bana verdiler. Bagaj açıldığında para kapışılıyordu” dedi.

Seçil Erzan: Bagaj açılınca para kapışılıyordu

Çiğdem Yılmaz, Aleyna Sevim - Yüksek gelirli fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu 21 kişiyi, 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiasıyla hakkında 252 yıla kadar hapis istenen Seçil Erzan’ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklardan Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük, müştekilerden Mert Zeydanlı, Nurettin Gözaçan ve Nuray Şengüler, tanık olarak dinlenen Candaş Gürol, Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz ile çok sayıda avukat katıldı.

Haberin Devamı

Duruşmada ilk olarak Semih Kaya’ın dinlenmesi bekleniyordu. Erzan’ın konuşma talep etmesi üzerine Kaya dışarıya çıkarıldı. Söz alan Erzan, fazla para verdiğini iddia ettiği Süleyman Aslan, Ayhan Akman, Semih Kaya, Ali Yörük, Metin Taş ve bunlar dışında savcılığa sunduğu birçok ismin araştırılmasını istediğini belirterek, “Fazla aldığım kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarların, HTS kayıtlarına kadar tüm detaylarının araştırılması için sizden yardım istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum. Devlet bunları bulsun ortaya çıkarsın” dedi.

‘AKIL TUTULMASI YAŞIYORDUM’

Haberin Devamı

Erzan, aralık ayından sonra akıl tutulması yaşadığını ve yalan söylemeye başladığını belirterek şöyle devam etti: “Florya’da çalıştığım dönemde kiminin Seçil ablasıydım, kiminin arkadaşı, kiminin ortağıydım. O paraları bu insanlar bana banka müdürü olduğum için verdiler. Bu paralar bana özel ilişkilerimden dolayı verilmedi. Yalan söyledim, bedelini ödüyorum. Aralık ayından sonraki konuşmalarıma bakıyorum, hiçbir iradem yokmuş. Fon, limit, sistem, gizli fon... Yalan attım. Bagaj açıldığında para kapışılıyordu. Canımın kıymeti yok. Annemi geride bıraktım. Bunların bedelini ödüyorum. Her şey ortaya çıksın. Bankanın bunu fark etme durumu vardı. Teftiş yapılsaydı Bülent Çeviker, Emre Çolak bankaya gelmeyecekti. Herkes gerçeği söylesin, gerçek ortaya çıksın.” Erzan sözlerine şöyle sürdürdü: “Çok korkuyordum ve insanlara para yetiştirmem gerekiyordu. Herkes bir şey diyor, ‘paralar yurtdışına mı gitti, paralar nereye gitti’... Trabzonlu bir kadın olsaydım, bunları yaşamazdım ve bunlar olmazdı. Arkamda korumalarım da yok. 8 Nisan’da darp edildim. Her şey birbirine girdi ve iş çığırından çıktı. Emre Belezoğlu’nun parası 10 kişiye dağıtıldı. Evet mağdur olanlar var. Tek tek ortaya çıkmasını istiyorum.”

‘AKMAN’IN HESAPLARINA BAKIN’

Müştekilerden Merve Yılmaz’ın yüzünde sigara söndürmeye kalktığını öne süren Seçil Erzan, “Telefonlar susmuyordu. Arda Turan sabahın beşinde arıyordu. Gecenin 1’inde Ayhan Akman arıyordu. Ayhan Akman’ın hesaplarına bakın” dedi.

Haberin Devamı

DENİZBANK VE EPÖZDEMİR’DEN KARŞILIKLI SUÇLAMA

Fon dolandırıcılığı davasının 12 Ocak tarihli duruşmasında müşteki avukatı Rezan Epözdemir, dava dosyasına giren Whatsapp yazışmalarına atıfta bulunarak, Seçil Erzan ile kuzeni Tanın Yılmaz arasında geçen bir konuşmayı hatırlattı. Epözdemir yazışmada yurt dışında kayak yaptığından söz edilen kişinin Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş olup olmadığını sordu. Erzan da bahsedilen kişinin Ateş olmadığını belirtti. Epözdemir’in konuyu TV kanalında da dile getirmesi üzerine Denizbank açıklama yaparak iddiayı yalanladı. Epözdemir ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada Ateş’in kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Ateş, dün Epözdemir hakkında ‘zincirleme şekilde hakaret ve iftira’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ESKİ SEVGİLİ İFADE VERDİ: HER ŞEY ÇOK İYİYKEN 180 DERECE DÖNDÜ

Haberin Devamı

Duruşmada Seçil Erzan’ın eski sevgilisi avukat Candaş Gürol da ifade verdi. Gürol, özetle şunları kaydetti:  “Çalışkan başarılı bir kadındı. Teyzesi ve annesi ile tanıştım, garip bir şey görmedim. Geçtiğimiz aralık ayına kadar mutluyuk. Seçil Hanım değişmeye başladı. Sürekli telefonu çalıyordu. Seçil’le görüşemez hale geldim. Bunlardan sonra ayrılma gündeme geldi. Her şey çok iyiyken 180 derece dönmesini sorgular hale geldim. Seçil’i tanımadan bir sene önce Fatih Terim ve ailesinin avukatıydım. Fatih Terim, Seçil ile beni tanıştırmadı, vesile oldu diyelim. Sadece, ‘Şöyle iyi bir kızımız var’ dedi. Seçil’in böyle bir şeyin içinde olması benim hayal gücümün bile üstünde. İllegal bir şey yapacağını düşünemedim.”

‘ÇARIKLI MİLYONER OLDUK’

Müşteki Nuray Şengüler de şunları aktardı: “Seçil Hanımı 15 yıldır tanıyorum. Bana gelip genel müdürlükle konuşup benim de fona katılmamı sağlayacağını söyledi. Bankaya parayı getirdik, odada sayıldı. 5 milyon TL’yi teslim ettim. 56 bin dolar daha verdim. 312 bin TL geri aldım ama onu aynen geri aldı. Tutuklanmadan 2 gün önce aradı. ‘Seni arayacağım’ dedi ama aramadı. Florya şubesinden bir kadın aradı. Şubeye gittim neler olduğunu anlattılar. Genel Müdürlük’ten de Seçil’i bekliyorlardı. Bana da, ‘Anlattıklarınız Seçil’in anlattıklarıyla uymazsa beş kuruş alamazsınız’ dediler. Eşimi dokuz aydır hastaneye götüremiyorum. Çarıklı milyoner olduk. Kağıtta milyonlar yazıyor. Evde beş kuruş yok.”

Haberin Devamı

Seçil Erzan: Bagaj açılınca para kapışılıyordu

SEMİH KAYA’DAN SEÇİL ERZAN’A: MATEMATİĞİNDE BİR SIKINTI VAR

Semih Kaya da ifadesinde, Seçil Erzan’ın kendisine saklı bir fon olduğunu söylediğini belirterek, “2022 Nisan ayında ilk olarak 300 bin doları bu fona yatırdım. Hesaptaki parayı görmüş olmalı ki beni yeniden aradı ve bu parayı da fona yatırmamı söyledi. Ben de mevduatımı bozup 1.2 milyon Euro parayı Seçil Erzan ve Ali Yörük’e teslim ettim, karşılığında dekont aldım. Çek Cumhuriyeti’nde oynadığım zamandan orada da hesabım vardı. O hesaptaki paramı da çekip Levent Büyükdere şubedeki kendi hesabıma geçirdim. Bu da 2.2. milyon Euro gibi bir miktardı”dedi. Mahkeme başkanının ‘Sürekli para veriyorsunuz. Hiç almadınız mı?’ sorusu üzerine Kaya, “Parça parça olmak üzere 3.5 milyon dolar para aldım” cevabını verdi.

BANKA YÖNETİCİSİNİN E-MAİLİNİ OKUDU

Avukat Rezan Epözdemir’in “Banka içi yazışmalar var mıydı elinizde?” sorusuna Kaya, “Seçil bana, icra komitesi üyesi Mehmet Aydoğdu ile aralarındaki açık uçlu döviz fonundan 10 milyon dolarlık peyder pey çıkışıyla ilgili maili göndermişti” diyerek o e-maili okudu. Kaya mailin ekran görüntüsünü gösterince, mahkeme başkanı görüntünün mahkemeye verilmesini istedi. Toplamda 4.1 milyon doları Erzan’a verdiğini söyleyen Kaya’ya Mahkeme başkanının, “Sanık en çok parayı sizin aldığınızı söylüyor. Buna ilişkin ne diyeceksiniz?” diye sordu. Kaya, “Herhalde matematiğinde bir sıkıntı var. Kendi tarafından sürekli bir kurgu planlanıyor” yanıtını verdi.

SEMİH KAYA’NIN HESAP HAREKETLERİNE BAKILACAK

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, Seçil Erzan’ın bankadaki hesap hareketlerinin, Erzan’ın cep telefonundaki banka çalışanlarıyla konuşmalarının ve Ali Yörük ile Semih Kaya arasındaki banka hesap hareketlerinin istenmesine hükmetti.

ZORLA GETİRİLECEKLER

Heyet, ayrıca müştekiler Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan’ın bir sonraki celsede olmaları için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasını karar verdi. Duruşma 8 Mart tarihine ertelendi.