Gündem Bağımsız Gazetecilik Grubu kazandı

Bağımsız Gazetecilik Grubu kazandı

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 45’inci Olağan Genel Kurulu dün akşam yapıldı. Çok sayıda gazetecinin sandıkta oy kullandığı seçimde Olcayto’nun başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu fire vermeden kazandı

Bağımsız Gazetecilik Grubu kazandı

Türkiye’nin en yaygın gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) 45. Olağan Genel Kurulu yapıldı. 2 gün süren kurulun ardından TGC üyeleri yeni yönetim kadrosunu belirlemek için sandığa gitti. Oylamanın dün saat 09.00-17.00 arasında sürdüğü seçimlere, Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda gazeteci katıldı. Oy kullanan gazeteci sayısı 788 oldu.

Cağaloğlu’nda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin Burhan Felek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seçimlerde, Turgay Olcayto’nun başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu ile Sedat Bakıcı’nın Başkanlığını yaptığı Emeğe Saygı Grubu yarıştı. Seçime Seracettin Zıddıoğlu ile Şükrü Disanlı yönetim kurulu için bağımsız aday olarak katıldı. İki listenin yarıştığı seçimi Turgay Olcayto’nun Başkanlığını yaptığı Bağımsız Bağlantısız Özgür Gazetecilik Grubu fire vermeden kazandı.

Yeni Yönetim Kurulu isimleri

YÖNETİM KURULU:
Turgay Olcayto, Vahap Munyar, Recep Yaşar,
Sibel Güneş, Gülseren Güver, Ahmet Özdemir, İhsan Yılmaz, Oğuz Güven, Göksel Göksu, Niyazi Dalyancı, Celal Toprak.
DENETİM KURULU:
Engin Başçı,
Ercüment Erkul, Arif Esen.
BALOTAJ KURULU:
Muammer Tuncer, Nuray Özger, Azize Şenbülbül, Haşmet Yavuz, Serkut Bozkurt, Gülay Oktar, Zafer Özcan, Serkan Ocak, Mustafa Bakacak, Hilmi Hacaloğlu.
ONUR KURULU:
Şükran Soner, Doğan Hızlan, Rahmi Turani Ergin Konuksever, Kamil Masaracı, Esat Yılmaer,
Engin Köklüçınar.