Gündem Bağımsızlar yine hüsrana uğradı

Bağımsızlar yine hüsrana uğradı

05.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 Kasım seçimlerinde bağımsız adaylar 7 Haziran’da olduğu gibi yine hüsrana uğradı. 21 bağımsız adaydan hiçbiri parlamentoya girecek oyu alamazken kimi ‘Bir daha asla’ diyor, kimi ise ‘Seçilene kadar’...

Bağımsızlar yine hüsrana uğradı

Türkiye’nin sandık başına gittiği 1 Kasım bağımsız adaylar için kâbusa döndü. 7 Haziran’daki seçimlerde 165 bağımsız aday yarışırken, 1 Kasım’da 15 ilden sadece 21 aday vekil olmak için seçimlere katıldı. Ancak resmi olmayan sonuçlara göre hiçbir bağımsız aday milletvekili olamadı.

Haberin Devamı

‘2 seçimdir şaibeli’

1 Kasım seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız aday Lütfi Doğru sadece 76 oy alabildi. Viranşehir Sevdalıları Derneği Başkanı olan Doğru, “2009 ve 2011 seçimlerinde aday ve aday adayı oldum. 2011’de 178 oy aldım. Bana olan desteği gördüm ve yine aday oldum. Önceki seçimlerde on binlerce oyum şaibeye karıştı. Bu seçimde ‘renkli aday tek doğru Lütfi Doğru’ ve ‘halkın doğrusu Lütfi Doğru’ sloganlarıyla yola çıktık. Yine oylarım çalındı. 62 bin oy aldım ama oyları bazı partilere kaydırdılar. Her seferinde taş koyuyorlar. YSK’ya itirazda bulundum, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğim” dedi.

‘İsmim küçük yazılmış’

Beklediğinin çok altında oy aldığını söyleyen Gaziantep’in tek Bağımsız adayı Canfırat Kaya da, “En az 4 bin oy almayı bekliyordum. 126 oy beklediğimin çok atında. Bana oy verecek olanlar oy pusulasında diğer partilerden ismimin küçük ve renkli basılmadığı için bulamadıklarını söyleyerek beni aradılar. Bir daha bağımsız aday olamam. Sosyal medya hesabıma tepkimi göstermek için ‘En az 500 kişi aradı kaç oy aldın? Kazandın mı diyenler oy verseydi oyum 500 oy yapardı’ yazdım. 2009 da muhtarlık için aday olup bin 500 oy almıştım” dedi.

Haberin Devamı

‘İki oy artırdım’

7 Haziran seçimlerine göre oyunu 2 artırarak 48’e çıkaran Uşak’ın bağımsız vekil adayı Ayhan Yıldırım ilde sadece 2 oy alabilen LDP’yi geçti. “Geçen seçimde de iddialıydım ama bu seçim en az 4 bin oy bekliyordum. 46 oy almama çok şaşırdım. Yakınlarım ve arkadaşlarımın bana oy vermediğinden de şüpheleniyorum” diyen 41 yaşındaki Yıldırım, “Üst üste 2 seçimdir aday oluyorum. Bir maddi külfeti var ama insanlara birşey anlatabildiysem hiçbir önemi yok. Yine seçim olsa yine aday olurum” dedi.

‘1 değil 17 oy’

Bursalı bağımsız aday Ali Osman Demirtaş da 504 oy aldı. Demirtaş’ın eşiyle oy kullandığı sandıktan sadece bir oy çıktığı haberleri yapıldı ancak Demirtaş’a göre o sandıktan kendisine 17 oy çıktı. “Seçimlere siyasi partilerin yanlışlarını ortaya çıkarmak için girdim” diyen Demirtaş, meydanlarda yaptığı 24 mitinge insanların korkudan gelmediğini söyledi. Demirtaş bir daha seçime girmeyeceğini belirtti.

Filozof lastikçiye 135 oy

Manisa Akhisar’da 23 yıldır lastikçilik yapan Erol Hergül 2007 ve 20014 genel seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerinde de aday oldu. “Filozof Lastikçi” lakabı ile tanınan Hergül 135 oy aldı. Hergül, “Bu sisteme, düzene ve partilere karşıyım. 2014’te İşçi Partisi’nden teklif geldi ve Akhisar Belediye Başkanılığı için adayı oldum. 700 oy aldım. Ondan önce de 2007’de bağımsız olarak bin 663 oy almıştım. Bire bir konuştuğum, kan, can bağı olan insanlar bize oy atmayınca böyle oldu. Devlete yatırdığım 10 bin lirayı arkadaşımın kendisi için çektiği kredi ile karşıladım. Maddiyatım olursa bir daha ki seçimde aday olmayı düşünüyorum” diye konuştu.