Gündem Baharın müjdecisi coşkuyla karşılandı

Baharın müjdecisi coşkuyla karşılandı

22.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Baharın gelişi, eski çağlardan beri, doğanın yeniden uyanışının, bolluğun, bereketin simgesi olarak kutlamalarla karşılanıyor.

Baharın müjdecisi coşkuyla karşılandı

Baharın habercisi Nevruz geleneği de en eski bahar bayramlarından biri. Dün de tüm yurtta kutlanan Nevruz törenlerinde yakılan ateşin üzerinden atlandı, halaylar çekildi, yumurta tokuşturuldu ve örste demir dövüldü. Bazı kentlerde resmi törenler kapsamında kortej yürüyüşleri de yapıldı. Üniversitelerde de Nevruz, renkli etkinliklerle kutlandı. - HABER MERKEZİ

Haberin Devamı

Zana: Seçimden sonra barışın yolunu açacağız

Diyarbakır’da ise DEM Parti tarafından Nevruz etkinliği düzenlendi. Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını taşıyan ve polise taş atan 166 kişi gözaltına alındı. Eski Milletvekili Leyla Zana, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bir yandan CHP, bir yandan AKP, diğer yandan MHP, ‘Kürtler, yaptıklarımızdan razı ki bize destek veriyorlar’ diyorlar. Ama biz irademizi sadece kendimiz için kullanacağız” dedi. Etkinliğe katılanlara “Barış ve çözüm süreci için yeniden hazır mısınız?” diye seslenen Zana “Bu ülkeyi yönetenlere sesiniz ulaştı, hep beraber seçimden sonra barışın yolunu açacağız” dedi.